[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (2)

988 回覆
68 Like 0 Dislike
有冇人去廣島用Sim2fly 有冇問題

iPhone 6s Plus,Sim2fly 唔知點解收得3G

我都係淨係收到3g

巴打你去日本邊到?

我唔知係唔係因為我係福岡 softbank coverage 唔夠大

喺東京,del左描述檔之後收返4G了

唔該晒樓上位巴打
黎緊會去tokyo disney既搵我 送兩張飛比你地 前提要同我住同區

巴打我5月中會去呀
https://t.me/lfcsuarez

iPhone 6s Plus,Sim2fly 唔知點解收得3G

有冇裝咗啲無關係嘅profile?

原黎係之前裝左freetel個profile冇del到
所以淨係收到3g

del完個profile即時收到4g

有4x mb咁快?
lm

有冇裝咗啲無關係嘅profile?

原黎係之前裝左freetel個profile冇del到
所以淨係收到3g

del完個profile即時收到4g

有4x mb咁快?

係神卡太屈機
去親都上dcfever搵7日docomo用
頭1/2GB 4G 之後跌3g
幾好用
都係70蚊左近
sim2fly係咪正式超越左docomo啦?

仲要支援十幾個國家
6月頭去九州10日
有無好介紹?
唔洗無限
正常用量(facebook,whtsapp)🙇🏼🙇🏼

Anyone?

freetel 15日果張你嫌貴?
點解sim2fly得LTE

你想要5G?

你想要5G?

係好慢嘅LTE
6月頭去九州10日
有無好介紹?
唔洗無限
正常用量(facebook,whtsapp)🙇🏼🙇🏼

Anyone?

freetel 15日果張你嫌貴?

Klook 有款wifi 蛋 12蚊日
每日有500mb 唔限速

仲要支援十幾個國家

我估你去大城市既話sim2fly (softbank)應該秒殺其他卡

但如果偏僻既地方可以都係docomo比較好 因為coverage 會比softbank高
去福岡玩千祈唔好買sim2fly
我今次去福岡 買左2張卡
一張sim2fly
一張freetel

freetel用得好順 收到4g
當用完2gb 限左速之後
我轉用sim2fly
點知sim2fly收唔到4g
全程都係得3g
仲要成日斷下斷下

....已買sim2fly
就出發去福岡

第一個房wifi
第二個sim2fly
好彩有爬文同見到樓主個blog
唔係買左淘寶卡盞喊死
去福岡玩千祈唔好買sim2fly
我今次去福岡 買左2張卡
一張sim2fly
一張freetel

freetel用得好順 收到4g
當用完2gb 限左速之後
我轉用sim2fly
點知sim2fly收唔到4g
全程都係得3g
仲要成日斷下斷下

....已買sim2fly
就出發去福岡

你落埋之後d post
我係因為set錯野所以搞到sim2fly 淨係收到3g
sim2fly 福岡冇問題

利申 用緊sim2fly 係福岡既酒店覆緊你

比張即時speedtest 你

啱啱醒起上次去日本買多咗張freetel 15日
有冇巴打可以幫手食咗佢
P.S. 5月12 last activation date

巴打張卡放左未? 我今個月底會去
啱啱醒起上次去日本買多咗張freetel 15日
有冇巴打可以幫手食咗佢
P.S. 5月12 last activation date

巴打張卡放左未? 我今個月底會去

未 telegram傾ok?
tg: Cateatdog
黎緊會去tokyo disney既搵我 送兩張飛比你地 前提要同我住同區

喂 我會呀

無買錯嗎

無買錯嗎

sim2fly係用咩電訊商?
an狗將會去日本郊區,怕龜速3g/無signal

另外,早幾個月去東京用過呢張卡覺得幾快,youtube無難度,不過o係你個blog好似負皮

無買錯嗎

市價如何
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞