[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (2)

988 回覆
68 Like 0 Dislike
大家小心睇路
係鴨寮街個邊有間鋪頭賣緊張
全日通 x 日本通 x freetel嘅日本卡
個包裝抄足日本通(根據mypacemarket FB話已經停售)同全日通,加個logo當FREETEL
小心中伏

來源: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=605460886318469&substory_index=0&id=130981397099756

琴日買$88

今日買都係$88,其他大部分$90

岩岩搵到檔賣$83

我今日都响$83嗰檔買咗2張

搵唔到$83果檔, 係某地舖$85買左

睇嚟我要格多幾間

去大阪10日 想用sim2fly 但得8日用
係咪應該過2日先開?

8日
放工求奇無格價買左sim2fly 8日 $90
檔主話有4G 4GB data,用爆就限速無限data
但係我睇番packing係寫3GB data,邊樣真?

另外,包裝內說明書話要啟動左張卡先用得,但係睇大家review話一落地換sim card,開漫遊就用得?唔洗先啟動?

唔該晒大家先,小弟第一次買sim card去旅行

另外,包裝內說明書話要啟動左張卡先用得,但係睇大家review話一落地換sim card,開漫遊就用得?唔洗先啟動?

http://www.ais.co.th/roaming/sim2fly/en/
前面巴打有講做緊 promotion有4gb
其實換完卡就咁開漫遊就用到
驚嘅話可以喺香港機場試下用唔用到

http://www.ais.co.th/roaming/sim2fly/en/
前面巴打有講做緊 promotion有4gb
其實換完卡就咁開漫遊就用到
驚嘅話可以喺香港機場試下用唔用到

感謝晒巴打嘅解說!
有冇人用過多data又快既卡
預左係咁Google map同有機會FaceTime wtsapp call 4日3夜
諗緊買兩張泰國神卡定直接smt無限個張

關西機場,T1 閘內
sim2Fly
睇巴打d sim2fly speedtest result 仲快過我csl
睇巴打d sim2fly speedtest result 仲快過我csl

其實都應該分別唔大
都係roaming
一個返香港,,一個返泰國Server
我想問下有無巴打試過增值 sim2fly 延長佢個時間?
因為嚟緊會去十幾日旅行
唔知駛唔駛買兩張

其實都應該分別唔大
都係roaming

我諗佢應該係講
泰卡速度仲快過佢csl local 4g
因為嚟緊會去十幾日旅行
唔知駛唔駛買兩張

上網增值都得

其實都應該分別唔大
都係roaming

我諗佢應該係講
泰卡速度仲快過佢csl local 4g

yesyes
因為嚟緊會去十幾日旅行
唔知駛唔駛買兩張

上網增值都得

可唔可以未啟動張卡之前就增定值
之後就會識自動延長時間?
因為嚟緊會去十幾日旅行
唔知駛唔駛買兩張

上網增值都得

我都想知
今日買左泰國神卡$85 個檔主幾靚女
但張卡係中文版
因為嚟緊會去十幾日旅行
唔知駛唔駛買兩張

上網增值都得

我都想知

以平時d 卡黎講, 係唔可以 係開左先=activate
我平時增值淘寶, 最平$10baht
而家做緊$249 4GB, 平過兩張
有無得check我將會去ge地方係咪用band 19?
有無得check我將會去ge地方係咪用band 19?

https://www.nttdocomo.co.jp/support/area/
去左鴨記買泰國神卡
身在日本

用緊張7日任用4G既幾好,都幾順

288台幣果隻,鴨記買$65-75
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞