[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (2)

988 回覆
68 Like 0 Dislike
klook 真心好抵玩
klook 真心好抵玩

硬係覺得要帶多舊野又要叉電好麻煩
去東京14日到底兩張sim2fly好定一張15日freetel好啲
klook 真心好抵玩

其實都唔會....隻蛋細細隻都OK 又可以粗用
我有兩部電話, 返酒店就用平板, 用蛋會方便好多....
用電話SHARE 太食電同太熱
Freetel之前話facebook會限速 宜家有冇呢個情況?
問題

blog入面咁寫
平價選擇:
$100 Freetel 1GB 8日卡 ,
$140 Freetel 2GB 15日卡 ,
$90 AIS Sim2fly 3GB 8日上網卡

點解最後果個sim2fly咁平嘅?
撳入去睇又話佢係頂級速度
問題

blog入面咁寫
平價選擇:

我都想知 又平又快咪頂爛市?
6個人share一個Ninja wifi可唔可行

得, 不過帶尿袋, 同最好人頭-1 張你搵到最平既上網卡, 行開行埋仲whatsapp 到

6個人share 1個wifi唔會好慢?

段估你唔會6個人同時睇戲掛
去東京14日到底兩張sim2fly好定一張15日freetel好啲

data 用得多咪sim2fly x 2. 消咪一張freetel 搞掂.
問題

blog入面咁寫
平價選擇:

sim2fly 係近期神卡. 早個靚月先開始有賣. 速度快, 有3GB data, 仲要賣90蚊. 所以有d 地方炒到150蚊張.
問題

blog入面咁寫
平價選擇:

sim2fly 係近期神卡. 早個靚月先開始有賣. 速度快, 有3GB data, 仲要賣90蚊. 所以有d 地方炒到150蚊張.

咁去日本7日係咪Sim2fly完勝
問題

blog入面咁寫
平價選擇:

咁去日本7日係咪Sim2fly完勝

係/klook
報料

今日福岡博多站附近
有冇巴絲知道香港島邊到有sim2fly 賣?
有冇巴絲知道香港島邊到有sim2fly 賣?

去灣仔188 個d 睇下有無. 鴨記賣緊$90, 自己睇住價錢.
klook 真心好抵玩

其實係Depends on 你有無平板同電腦. 有既話, 我好肯定話你聽Wifi 蛋方便d. 我自己慣左係hotel 就用ipad. 我一隻蛋駁住晒我手機同ipad. 我用sim 卡既話我手機仲要再駁部ipad. 因為部 iphone 駁住部ipad 差電, 攪到iphone 差得又慢又熱.

自始, 我去日本2個人, 每次都係一蛋一sim.
klook 真心好抵玩

其實係Depends on 你有無平板同電腦. 有既話, 我好肯定話你聽Wifi 蛋方便d. 我自己慣左係hotel 就用ipad. 我一隻蛋駁住晒我手機同ipad. 我用sim 卡既話我手機仲要再駁部ipad. 因為部 iphone 駁住部ipad 差電, 攪到iphone 差得又慢又熱.

我得一個人一部電話 所以prefer sim卡多啲
Sim2fly係咪有啲香港網上唔到?freetel係咪冇呢個問題?
klook 真心好抵玩

我得一個人一部電話 所以prefer sim卡多啲
Sim2fly係咪有啲香港網上唔到?freetel係咪冇呢個問題?

sim2fly未試過有網上唔到
佢個賣點係連 profile/描述檔 都唔駛裝
直接上網冇限制
上面個d 回報已經全部加左落blog

因為到而家都無人匯報過呢張係點, 我4月去大阪, 買左張試下, 仍然係一蛋一卡既2人組合, 到時報一下數據. 鴨記賣$80~$85 不等.

另外Freetel 8日卡2GB 有番貨, $100 一張. 神卡AIS Sim2fly 3GB 8日卡, $88~$95 不等. 同時買卡個陣, 仍然好多人買富士山款同富士卡個d 大伏上網卡.

因為到而家都無人匯報過呢張係點, 我4月去大阪, 買左張試下, 仍然係一蛋一卡既2人組合, 到時報一下數據. 鴨記賣$80~$85 不等.

另外Freetel 8日卡2GB 有番貨, $100 一張. 神卡AIS Sim2fly 3GB 8日卡, $88~$95 不等. 同時買卡個陣, 仍然好多人買富士山款同富士卡個d 大伏上網卡.

我問左好多間
間間都係第一時間sell你富士卡
其他人唔識就會信左佢

同埋呢我問過sim2fly 個人話sim2fly唔夠docomo穩定
有無多d simfly嘅報告?

我問左好多間
其他人唔識就會信左佢

同埋呢我問過sim2fly 個人話sim2fly唔夠docomo穩定

http://simegg.zerosaga.com/2017/01/11/ais-sim2fly-%E6%97%A5%E6%9C%AC%E4%B8%8A%E7%B6%B2%E5%8D%A1/

基本上4個巴打試過, 4個d result 都係堅快.

我問左好多間
其他人唔識就會信左佢

http://simegg.zerosaga.com/2017/01/11/ais-sim2fly-%E6%97%A5%E6%9C%AC%E4%B8%8A%E7%B6%B2%E5%8D%A1/

基本上4個巴打試過, 4個d result 都係堅快.

有好多人冇做research 就去買
去沖繩有無話邊張最好
去大阪+東京11日, 上網卡邊張好? 因為唔太想用蛋, 唔想無電
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞