[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (2)

988 回覆
68 Like 0 Dislike
兩個人去東京, 想一WIFI一咭,
要保證速度, 價錢唔理,
係咪用KLOOK WIFI, 加張咩咭好,

sim2fly
兩個人去東京, 想一WIFI一咭,
要保證速度, 價錢唔理,
係咪用KLOOK WIFI, 加張咩咭好,

sim2fly

thx
人在台灣高鐵
用緊Sim2Fly renew package
$299baht 8日4G

限2GB定係無限

8 日 4GB

打咩code renew

台灣啲4G卡唔係已經無限上網同唔限速架咩
人在台灣高鐵

限2GB定係無限

8 日 4GB

佢個張係sim2fly漫遊去台灣嘅速度
去台灣都係寧願落地買大哥大 快得來又可以打電話 book車返機場都方便啲
我v10用sim2fly有個問題。
因為係雙咭而我本地咭有需要開黎接受sms.
而sim2fly要開漫遊data.成日好驚用左本地咭既漫遊data,所以最後都係拎走左張本地sim.

只要你設定流動數據比SIM 2(插sim2fly), 開漫遊,咁你上網就係經sim2fly.
再保險啲就set SIM1 做3G 網絡
人在台灣高鐵

限2GB定係無限

8 日 4GB

佢個張係sim2fly漫遊去台灣嘅速度
去台灣都係寧願落地買大哥大 快得來又可以打電話 book車返機場都方便啲

我知呀
就係講緊你第二句既野
請問各位巴打,去一個月日本,用freetel定BIGLOBE NINJA好?
養緊張sim2fly
上網增350 秦幣就可以開新package
去過新加坡同韓國
月尾去日本同柬埔寨靠佢

巴打, 可唔可以5月頭開卡, 6月尾入錢再開返張卡?

如果唔得, 入一次錢可以EXTEND 張卡幾耐?

開左卡得一個月有效
增50 秦 可以extend 一個月

未用過但有少少問題:
1. 巴打話開左卡得一個月有效, 即係我唔可以今次用完8日, 擺幾個月下次想用時增值package 錢去開番張卡, 如果想keep 住張卡, 就一定要每個月入50秦落去??
2. 90蚊卡可唔可以買歐洲package 然後變歐洲卡??
留名
我v10用sim2fly有個問題。
因為係雙咭而我本地咭有需要開黎接受sms.
而sim2fly要開漫遊data.成日好驚用左本地咭既漫遊data,所以最後都係拎走左張本地sim.

只要你設定流動數據比SIM 2(插sim2fly), 開漫遊,咁你上網就係經sim2fly.
再保險啲就set SIM1 做3G 網絡

我用三叔C5, 去到當地拔走本地sim再插sim2fly, 就咁開漫遊data竟ok?
養緊張sim2fly
去過新加坡同韓國
月尾去日本同柬埔寨靠佢

開左卡得一個月有效

未用過但有少少問題:
1. 巴打話開左卡得一個月有效, 即係我唔可以今次用完8日, 擺幾個月下次想用時增值package 錢去開番張卡, 如果想keep 住張卡, 就一定要每個月入50秦落去??
2. 90蚊卡可唔可以買歐洲package 然後變歐洲卡??

我去10日有無得用sim2fly?

大阪鶴橋

sim2fly真心正,乜setting都唔使
我見人地其他卡有d要先wifi上網dl cert
養緊張sim2fly
去過新加坡同韓國
月尾去日本同柬埔寨靠佢

開左卡得一個月有效

未用過但有少少問題:

好似見過有14/15日
養緊張sim2fly
去過新加坡同韓國
月尾去日本同柬埔寨靠佢

開左卡得一個月有效

未用過但有少少問題:

好似見過有14/15日

15日係歐洲版
養緊張sim2fly
去過新加坡同韓國
月尾去日本同柬埔寨靠佢

開左卡得一個月有效

未用過但有少少問題:

好似見過有14/15日

15日係歐洲版

如果去一個月歐洲應該買兩張 定可以用完15日再續
留名

淘左呢間 唔知有無伏 好驚

之前係呢間買過張3GB 寄到嚟 張sim卡上面寫住3GB 去到日本用Speedtest試咗幾次就限咗我速
個速係OK 不過佢拎張200MB/day 扮3GB昆尻我
之後走去問客服 個客服同我講話我Speedtest太多次比docomo限咗速 死都唔肯認張卡係200MB/DAY卡

開左卡得一個月有效

未用過但有少少問題:

好似見過有14/15日

15日係歐洲版

如果去一個月歐洲應該買兩張 定可以用完15日再續

3uk好似平啲 30日12gb
[url]請問各位巴打[/url]
請問各位巴打 去大阪6日 iphone用哩張ok嗎?
http://www.price.com.hk/product.php?p=218491
留名
http://www.price.com.hk/product.php?p=218491

有得揀梗係用泰國神卡啦
$88 又冇限速

有得揀梗係用泰國神卡啦
$88 又冇限速

gracias
有張docomo買左但去左到唔到
有冇人有興趣留個tg?
係鴨記買90

8日2gb

再來, 高雄市中心

Sim2fly 既台灣速度個blog 無, 所以加左.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞