(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(4)

1001 回覆
191 Like 4 Dislike
留名,想睇管雞脷打算返撻大鳩志,但喺俾大鳩志拒絕
可唔可以寫得大鳩志硬淨啲,對住隻臭雞唔使咁客氣

根據人物性格設定現時既臭雞唔會番撻大鳩志,臭雞貪慕虛榮,現時既大鳩志同港大醫科生根本冇得揮。番撻既劇情起碼要到大鳩志發左達先make sense, 我都想睇呢幕

臭雞: 我可唔可以同番你一齊, 我細個唔識諗,揀錯左
大䲪志: 要返工,不了

Sp ok ,女友不了
依家好似睇住大鳩志成長咁
蝴蝶效應下,之後世界應該會有天翻地覆嘅改變

曼聯三冠王
好彩成皇志冇all in
如果唔係輸撚死
Chapter 46 愛情契約

同邊個契?

短期租約,3個月ok?
依家好似睇住大鳩志成長咁

但大鳩志三十三歲了
愛情契約係咩事
推post先
文呀
我敞開了4D班房的門,立時響起了一陣歡呼聲、鼓掌聲,班主任simon lee一邊鼓掌一邊笑道:「成皇志同學,恭喜你。」

霍去登搭著我的肩膀道:「鳩爺,小弟對你嘅敬仰真係有如滔滔江水,連綿不絕,我之前都話過你唔係神仙嘅化身,就係地獄嚟嘅使者,嗱!你睇頭先連植爺都讚到你上天,就證明我當初無睇錯人啦!」

我詫異道:「吓!乜你原來咁崇拜我嘅咩?我真係無咩印象聽過你咁講喎?」

「鳩爺,你貴人事忙,一時唔記得嘖!嚟,你頭先大開金口,飲啖橙汁潤下喉嚨先。」霍去登遞了一杯橙汁給我。

我喝了一口橙汁,有多位同學簇擁我,讓我立時成了班內的焦點,方詠珊問道:「成皇志,頭先你留係禮堂,植爺好似好欣賞你咁,佢有無打算收你為徒,引薦你入樂壇啊?」

「植爺出咗名鍾意提攜後輩,先講啲咁嘅說話嘖!其實我邊有植爺講到咁厲害喔!做佢徒弟更加無本事啦!不過暉洋就問過我有無興趣入娛樂圈發展,唉!我依啲咁嘅料,年終一個招牌跌落嚟都唔知道要死幾多件啦?真係入娛樂圈穀種都無得我食啊!都係努力啲讀書,將來搵份穩定嘅工作仲實際。」

成敏研道:「小志,明明你咁叻咁有才華,但係都可以咁謙虛。」

我瞧見成敏研一副含情脈脈、嘴角含春的模樣,察覺到危險,立時別過了頭,霍去登道:「鳩爺,你高傲,但係你宅心仁厚;你謙虛,但係受萬人敬仰。」
我道:「受萬人敬仰就唔駛喇!唔受萬人唾棄就已經還得神落,好似之前有人散播謠言,攪到我幾咁麻煩啊!」

當我舊事重提的時候,簇擁我的同學均臉如尷尬之色,我補充道:「其實我份人有樣好,唔開心嘅野就唔會點擺係個心度,啲人要尋釁造謠咪由得人囉!我份人就不嬲大方,之但係人在做就天在看,天理循環,報應不爽,存好心做好事,當然好人有好報;但係啲厚黑歹毒嘅人,做得衰野多,隨時畀天收架,你地話係咪嘞?」

「係,緊係啦!」

我偷睨了站在牆角喝汽水的宋蓮,她的樣子相當沒癮,她應該怎也想不到我突然來個鯉魚翻身,從谷底強勢反彈。

成敏研問道:「小志,靜間我地去唱K,你一唔一齊啊?」

「都好喎!」

聖誕聯歡會結束後,我離開班房時,管佳莉在我身後,她道:「成皇志,恭喜你,攞咗兩個冠軍。」

我們四目交投,一時間我想起了很多事情,可是我只是說了聲:「多謝!」
這時,呂靜宜從4E班房走出來,她喚道:「成皇志。」

管佳莉道:「再見,聖誕快樂。」

「哦!聖誕快樂。」

管佳莉走了,呂靜宜走過來,道:「咦!阻住你啊?」

「唔阻。」

呂靜宜笑道:「都話你掂架啦!你都聽到植爺頭先點讚你啦!依次你揚名立萬啦!」

此時,各班的聯歡會結束,同學們陸續從班房離開,很多同學聚集在走廊,我道:「我地行埋一二邊傾喔!」

於是我們走上了天台,我道:「呂靜宜,我今次真係好多謝妳啊!如果唔係妳陪我上台合唱,加強咗我嘅信心,我真係無可能係台上面咁鎮定去唱完首明年今日。」

呂靜宜嗯了一聲,才道:「你話我幫咗你,咁你可唔可以幫我一件事?」

我訝異道:「妳做咩奇奇怪怪咁嘅?我地係朋友嚟架嘛!妳講出嚟,我幫到一定幫架。」

呂靜宜聲如蚊蚋,結結巴巴道:「成皇志,你…你…可唔可以…做…做我…男朋友?」

(待續)
依個位停
「成皇志,你…你…可唔可以…做…做我…男朋友?」「成皇志,你…你…可唔可以…做…做我…男朋友?」「成皇志,你…你…可唔可以…做…做我…男朋友?」「成皇志,你…你…可唔可以…做…做我…男朋友?」「成皇志,你…你…可唔可以…做…做我…男朋友?」「成皇志,你…你…可唔可以…做…做我…男朋友?」「成皇志,你…你…可唔可以…做…做我…男朋友?」「成皇志,你…你…可唔可以…做…做我…男朋友?」「成皇志,你…你…可唔可以…做…做我…男朋友?」「成皇志,你…你…可唔可以…做…做我…男朋友?」「成皇志,你…你…可唔可以…做…做我…男朋友?」「成皇志,你…你…可唔可以…做…做我…男朋友?」「成皇志,你…你…可唔可以…做…做我…男朋友?」「成皇志,你…你…可唔可以…做…做我…男朋友?」
「成皇志,你…你…可唔可以…做…做我…男朋友?」「成皇志,你…你…可唔可以…做…做我…男朋友?」「成皇志,你…你…可唔可以…做…做我…男朋友?」「成皇志,你…你…可唔可以…做…做我…男朋友?」「成皇志,你…你…可唔可以…做…做我…男朋友?」「成皇志,你…你…可唔可以…做…做我…男朋友?」「成皇志,你…你…可唔可以…做…做我…男朋友?」「成皇志,你…你…可唔可以…做…做我…男朋友?」「成皇志,你…你…可唔可以…做…做我…男朋友?」「成皇志,你…你…可唔可以…做…做我…男朋友?」「成皇志,你…你…可唔可以…做…做我…男朋友?」「成皇志,你…你…可唔可以…做…做我…男朋友?」「成皇志,你…你…可唔可以…做…做我…男朋友?」「成皇志,你…你…可唔可以…做…做我…男朋友?」

食軟飯啦

呢個位先黎停

不過好好睇
嗚呀
應承人啦鳩爺
好似估到少少個結果會係點
應承人啦鳩爺

終極boss係布甸
唔夠喉喎,點先
咁好嘅女仔依家一齊基本上實散
條女痴線㗎 為左練歌可以做人條女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞