(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(4)

1001 回覆
191 Like 4 Dislike
條女大把錢
食吓軟飯咪算
返咩工

風流工
Daily push
成皇志
竟然仲有一段仔
榮仔既taste同我一樣

靜宜仲會發育
正評呀各位
如果今晚11點前有文就好喇
正呀,LM
榮仔既taste同我一樣

靜宜仲會發育

發育時成生可以幫一把
阿興和榮仔回來,榮仔喜道:「志哥,你教我啲招數真係用得著喎!啲聖誕帽同螢光棒真係好快賣晒。」

「你叻仔嘖!一教就識,後面仲有貨,駛唔駛抖下先?」

榮仔搖頭道:「早啲賣完,早啲去玩。」

我讚道:「態度正確,榮仔你有前途,我地繼續拍住上搵錢,聽晚去寶石食聖誕大餐,我請。」

榮仔和阿興喜孜孜地拿了螢光棒和聖誕帽,向海旁走去。

呂靜宜問道:「成皇志,你頭先同榮仔講,人類有百分之九十五都係做緊機械性嘅動作,只要突出奇招去打破人地嘅習以為常機械性動作,人就會進入咗能量嘅低點,個腦會出現短暫嘅空白,你再加以引導對方就產生另一種機械性嘅動作,去達到自己嘅目的,依啲說話,你係邊度聽返嚟?」

「睇啲教人營銷嘅書講嘅,之前都唔知得唔得?我一直已經想去試,原來都可以喎!哈哈。」
如果我現在的外表是三十三歲的話,一定沒有勇氣去在街上實踐那些課本上的理論,但我在這時空裡,只是一名十五歲的中四生,年輕讓別人給予我更多包容,而三十三歲的思維,讓我有足夠的經驗去作出判斷,現在我是作買賣,但同時我是去將別人的理論、自己的經驗想法去加以整合,簡單一個比喻我就如那些武學高手去自創獨門的心法與招式。

呂靜宜道:「你個人成日都古古怪怪,做啲野同埋諗啲野都唔似一個中四學生嘅?」

「妳條件咁好,妳唔明我依啲基層架喇?時間過得好快,我之前做錯咗好多決定,浪費咗好多機會同時間,我唔想再因為自己嘅失誤去毀咗自己嘅人生。」

呂靜宜詫異道:「每個字我都聽得明,但係你成句說話加埋,我就唔明白你嘅意思?」

我哈哈一笑,道:「唔好話妳,我有時都唔知自己講咩?」

呂靜宜道:「我覺得你有時就表現得好有自信,有時你就睇低你自己。明明你就係一個天才,但係你又唔認。」

我苦笑道:「我真係唔係妳諗到咁勁,我自己知自己事。」

呂靜宜問道:「咁你將來有咩目標?」

「目標就係努力讀書,升中六,再上大學,出嚟搵份穩定嘅工,儲錢買樓。」

「咁咪浪費咗你嘅才華囉!」

「我啲市儈佬,無咁嘅氣質才情做植爺第二,不如跟利天成學下野,做下生意仔啦!利天成靠『痴膠花』搵到第一桶金,我唔知靠咩先搵到第一桶金呢?」

此時,有人喊道:「咦!成皇志?」

我循聲瞧去,發現管佳莉和她那港大醫科生男友站在我面前。
果然11點返黎有料到
靜宜大哥
仲有冇
如果我現在的外表是三十三歲的話,一定沒有勇氣去在街上實踐那些課本上的理論,但我在這時空裡,只是一名十五歲的中四生,年輕讓別人給予我更多包容,而三十三歲的思維,讓我有足夠的經驗去作出判斷,現在我是作買賣,但同時我是去將別人的理論、自己的經驗想法去加以整合,簡單一個比喻我就如那些武學高手去自創獨門的心法與招式。

呂靜宜道:「你個人成日都古古怪怪,做啲野同埋諗啲野都唔似一個中四學生嘅?」

「妳條件咁好,妳唔明我依啲基層架喇?時間過得好快,我之前做錯咗好多決定,浪費咗好多機會同時間,我唔想再因為自己嘅失誤去毀咗自己嘅人生。」

呂靜宜詫異道:「每個字我都聽得明,但係你成句說話加埋,我就唔明白你嘅意思?」

我哈哈一笑,道:「唔好話妳,我有時都唔知自己講咩?」

呂靜宜道:「我覺得你有時就表現得好有自信,有時你就睇低你自己。明明你就係一個天才,但係你又唔認。」

我苦笑道:「我真係唔係妳諗到咁勁,我自己知自己事。」

呂靜宜問道:「咁你將來有咩目標?」

「目標就係努力讀書,升中六,再上大學,出嚟搵份穩定嘅工,儲錢買樓。」

「咁咪浪費咗你嘅才華囉!」

「我啲市儈佬,無咁嘅氣質才情做植爺第二,不如跟利天成學下野,做下生意仔啦!利天成靠『痴膠花』搵到第一桶金,我唔知靠咩先搵到第一桶金呢?」

此時,有人喊道:「咦!成皇志?」

我循聲瞧去,發現管佳莉和她那港大醫科生男友站在我面前。

一野咀落靜宜度比d顏色臭雞睇
more
阿哥

阿哥就係
能量最低點
江健勇的書?
真係11點前有文!
春哥請受小弟拜!
咦!阿哥你又喺度嘅?
Chapter 47 聖誕禮物

「啊!管佳莉,妳同男朋友行街啊?」我瞥見她們十指緊扣的一雙手,心裡有點不舒服。

管佳莉嗯了一聲,介紹道:「阿泰,依位係我同班同學,佢叫成皇志啊!」

阿泰伸出手,與我相握,道:「你好,我叫阿泰。」

「你好,我聽人講你係港大醫科生。」

阿泰訝異道:「咦!乜莉莉係你前面提起我咩?」

「我都係聽其他同學講咋!」

此時,管佳莉視線一轉,發現了呂靜宜,道:「咦!呂靜宜,妳都喺到嘅?」

呂靜宜笑道:「係啊!我幫成皇志打工,男仔買返隻公仔送畀女朋友喔!」

阿泰在挑選毛公仔,問道:「莉莉,妳鍾意聖誕鹿定雪人?」

管佳莉挑選了一個貓星人造型的聖誕老人,阿泰掏出了錢包,問道:「幾多錢?」

呂靜宜道:「公仔,一百蚊隻。」

管佳莉和我們說了聲聖誕快樂,便與阿泰慢慢湮沒在人群當中。
竟然唔係大哥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞