(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(4)

1001 回覆
191 Like 4 Dislike
daily push
唔好辜負靜宜
幾星期冇文哇
寫得好撚正,勁有feel
春巴好波!!
隔左一排冇睇,又追到live了
春泥巴打加油
各位
我宣布我同大鳩志聽日去日本

春巴開開心心去日本 去完旅行就會事事順利
忠實讀者上

忠實讀者
我見你去左搵王子軒睇佢去左未來啵

春巴你放心去日本啦

我會等你架

最好帶埋田中返黎
在我人生計劃裡起著關鍵作用的中期試終於結束,而我的努力並沒有白費,中期試的最終成績真的讓我喜出望外,中文八十分、英文七十五分、數學九十分、生物九十八分、化學九十六分、物理三十二分、旅遊與旅遊業七十分,其中生物與化學是全級最高分數,中文、數學則是全班最高分,全班排名第一,全級則排第二,據聞戴建雄總分只是比我高出一分,如果我的物理科不是考得太差的話,相信戴建雄會被我擠落第二名。

我考出如此優秀的成積,當真是一鳴驚人,全班第二名的陳依官在總分上被我拋離了八十分。

黎早強道:「嘩!成皇志,自從你跌穿咗個頭之後,好似變咗另外一個人咁,歌唱比賽攞晒獎,中期試又全級第二,你威晒啦!」

「唉!有幾威,會考有咁嘅成績先有用,就算我考到全級第一,出到去出面,都只係中間嘅水平,我地參加嘅會考係有好多名校生同我地一齊考架」

黎早強道:「雖然你無串我,但係我唔知點解聽落好似好唔舒服咁?」\

「哦!你諗多咗喇!」
考獲此等成績,老馮亦無話可說,他道:「成皇志,你今次中期試考得好好,我好滿意,我會批准你DROP PHY,放完農曆年假返嚟,你唔駛再上PHY堂,去圖書館自修啦!」

「多謝馮老師。」

老馮搖著頭嘆氣,道:「你科科都考得咁好,唯獨係PHY考得咁差,我唔畀你DROP PHY都唔得啦!」

我聞言心裡有點愧疚,之前多得董老師為我向老馮求情,我才可以順利参加到歌唱比賽,但我居然唯獨把他那一科PHY考得一塌糊塗,真的很對不起他。

別過老馮,碰上了班主任李老師,李老師滿臉堆歡道:「成皇志,你今次中期試表現好好喎!你做嗰份中國文學同中國歷史嘅試題,都有好好嘅成積。」

我喜道:「李老師,你咁快改完我份文學卷同中史卷喇?」

李老師從抱著的一堆試卷裡,抽出其中兩份發還給我,道:「你中史有九十三分,中國文學就有七十八分,睇嚟你嘅決定係正確喎!」

今次中期試的結果讓我打下了一支強心針,我不限對未來生出了無限的憧憬。

放學後,我在圖書館碰到了呂靜宜。

呂靜宜得知我中期試的成績後,亦嚇了一跳,道:「嘩!你今次嘅成績真係令人嚇咗一跳,我除咗英文同PHY高分過你之外,其他科都畀你贏晒。」

我和呂靜宜交換了試卷,互相察看對方的成績,我道:「其實妳都考得好好,妳都係全級第三名,我今次突然爆出嘖!下次就無以為繼啦!」

這時,楊鳳瑤亦出現在圖書館,她走到我面前,一副自信滿滿的表情,道:「成皇志,你喺到就啱喇!」

「咩事啊?睇嚟妳搵得我好急下!」

楊鳳瑤把她的數學試卷擱在桌上,傲然道:「今次我考試有六十七分啊!你仲唔輸畀我?喔!依個禮拜要你做咩好呢?」

「啊!楊鳳瑤同學,等陣先啊!」
楊鳳瑤反應甚大,道:「咩啊?你想唔認數啊?」

「妳冷靜啲先,我唔係唔認數,之但係輸嗰個唔係我,而係妳。」

「吓!點會啊?你讓我十五分,唔通你…」

我同樣把數學試題擱在桌上,道:「妳數學考試六十七分,我讓妳十五分,之但係我有九十分,換言之,今次嘅輸賭,贏嗰個係我喎!」

楊鳳瑤拿著我的考試卷看了一片又一片,瞪著眼,喃喃道:「無可能架?點解會咁架?」

片晌楊鳳瑤才接受自己落敗的事實,道:「唉!你嬴咗喇!講出你嘅要求啦?」

「嘿嘿!我暫時未諗到,等我諗到再同妳講。」

楊鳳瑤嘆了口氣,道:「唉!仲諗住今次有咁大嘅進步,一定可以贏你添!點知你可以攞到九十分,算喇!我今日要練羽毛球,走先。」

瞧著楊鳳瑤失落的背影,呂靜宜道:「鳳瑤今次好努力去溫書,睇嚟佢受咗好大嘅打擊,你諗住要佢做啲咩啊?」

「實不相瞞,我真係未諗到。」

今天呂靜宜要上樂理堂,所以她先行離去,而我則繼續待在圖書館裡。

快要六點鐘的時候我離開了圖書館,當我沿樓梯步行落一樓時,碰上了剛剛練習完羽毛球的楊鳳瑤。
楊鳳瑤道:「咦!你依家先走啊?」

「哦!係啊!妳啱啱練完波啊?」

楊鳳瑤頷首,再問道:「喂!你究竟諗住要我做啲咩?你唔會真係要劃到我成個京劇大師咁,再遊街示眾啊?」

「依個未嘗唔係一個好提議。」

楊鳳瑤神情堅決,搖頭道:「依樣唔得啊!你再諗過第二樣。」

我苦笑道:「小姐,場輸賭係我贏咗啊!話事嗰個應該係我,點解依家變到贏嗰個好似係妳咁嘅?」

「咁人地真係唔想好似畀你劃到成個京劇大師咁遊街喔嘛!」

「唔,我暫時未諗到,遲啲諗到再話過妳聽啦!」

楊鳳瑤搖頭,堅決道:「唔得,今日一定要了斷依件事,費事我終日提心吊膽,驚你諗埋啲咩屎橋整鬼我。」

我上下打量了楊鳳瑤一眼,她那張俏美稚純的臉蛋,因為剛剛進行完帶氧運動後昇起了兩片健康的紅暈,配上那頭清新爽朗的短髮,模樣煞是可愛,真想一窺她在PE衫下那副蘿莉的身軀,是否還未開始發育?

對於我腦海裡居然浮現出此等淫邪大膽的想法,我微感愕然,可能最近家中經常有人在,讓我難以播放甜片去宣洩我的生理需要,再加上成為了呂靜宜的契約男友,不斷受到她無意間的撥撩,讓我體內的慾火越燒越烈,慢慢變得一發不可收拾。
其實出生這種念頭,並不算得上是什麼一回事,最糟的是我居然我口說我心,如實說出我心中所想。

「我想睇妳嘅裸體。」

楊鳳瑤聞言先是愣住,未幾她便怒道:「死人頭,你講啲啊?」

她在我的臉上摑了一巴掌,啪一聲響,她在我的臉上留下了一個鮮明清晰的手掌印。

楊鳳瑤愕然道:「吓,你做咩…唔避啊?我唔係有心架?邊個叫你講埋啲…咁嘅野喎!」

楊鳳瑤伸出手輕撫我的臉頰,問道:「你無事啊?」

我一把捉住她的手,然後朝那片誘人的唇瓣吻下去。

(Chapter 49 完)
春巴唔休息多d?
BTW 發機場條感情線埋左㐲筆應該好快散

落街跑步

今晚啲文應該可以回應個標題

去日本前最後一篇

幾時返,有無手信

應該星期六返
加油樓主
去日本邊到

東京

聽日仲要返工

夜晚機,仲未執行李,依家仲打緊文,希望聽晚上機前可以出多篇

kiss埋先上機?

Kiss 咗
加油樓主
去日本邊到

東京

聽日仲要返工

夜晚機,仲未執行李,依家仲打緊文,希望聽晚上機前可以出多篇

春巴加油
去旅行放鬆下

依排壓力大
去鬆下調整心態
各位

忠實讀者上

小弟唔係大鳩志

多謝絲打
幾星期冇文哇

一星期度

今日都出埋
隔左一排冇睇,又追到live了
春泥巴打加油

多謝
春巴好波!!

各位

忠實讀者上

忠實讀者
我見你去左搵王子軒睇佢去左未來啵

春巴你放心去日本啦

我會等你架

最好帶埋田中返黎

田中係另一個平行世界開開心心生活緊
竟然係楊鳳瑤

利申 我中學個art miss 又係叫楊鳳瑤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞