(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(4)

1001 回覆
191 Like 4 Dislike
真的難以相信我居然這麼大膽在學校內強吻楊鳳瑤,我完全沒有去理會被別人看見會什麼後果?亦沒有去考慮楊鳳瑤的感受?這般我行我素的舉動,完全與以往的自己大相逕庭,難道是因為自己近來事事稱心,便開始輕狂囂張?

想到歷史很多人意氣風發後,便落個身敗名裂的下場,以史為鑑,看來我還是要收斂一下,低調做人才是王道啊!

回到阿婆的家中,我伸出舌頭對著鏡子查看傷勢,舌頭上有一條微微隆起發黑的傷痕。

阿婆見狀,問道:「哎呀,阿志,你條脷做乜攪成咁啊?」

我撒謊道:「哦…無食野唔小心咬親條脷嘖!」

阿婆皺著眉頭道:「咁大個人,仲咁唔小心,快啲去攞枝雙飛人滴下啦!」

「哦!阿婆,今晚可唔可以煲啲粥?我驚我食唔到飯!」

晚飯的時候,我緩緩地呷著粥,粥水流過傷處,還是有一陣陣刺痛的感覺。

阿公以帶點客家話的鄉音道:「阿別(阿公經常這樣喚阿婆,我不知道有什麼意思)禮拜六,棉總喺金鐘倫敦酒樓有周年晚宴,唔駛煮飯。」

阿婆道:「我腳痛,唔去喇!阿志,你同阿公去啦!」

「哦!好啊!」

阿公以前參加了一個名為棉總的組織,類似同鄉會那些團體。阿公年青時,每個月均會上繳一筆錢作為會費,棉總以這些會費用來經營這個組織,餘下的錢用作投資,早年棉總投資物業獲利,阿公每年均收到棉總派發的紅利,並且獲邀參加周年晚宴。

之前我出席過一次這類晚宴,這些晚宴以往在一些廉價的酒樓舉行,吃的都是不多於二千元一圍的全包宴,今年居然在金鐘舉行,真的有些驚喜。

(待續)
有文了 就算聽日考dse都要睇

dse一齊加油“
睇到都痛

加油

上次有人DSE前追完我啲文

科科5**
巴打加油
咬唎
諗起比ex 玩野咬我條唎
咬唎

咬脷定夾賓周攞命d
Daily push
色字頭上一把刀
靚仔冇事
柒頭非禮
對得住呂靜宜咩
靚仔冇事
柒頭非禮

主角樣柒既話 報左警啦
靚仔冇事
柒頭非禮

主角樣柒既話 報左警啦

這些機會
色字頭上一把刀

有牙
支持!
咬唎

咬脷定夾賓周攞命d

含住粒糖攞命d
對得住呂靜宜咩

對得住有餘啦,同飛機場係合約part time男友ja ma

未發育啫
對得住呂靜宜咩

對得住有餘啦,同飛機場係合約part time男友ja ma

咁楊鳳瑤有冇波?玩咬脷太sm喇
抵撚死
早巴打一日去日本

去邊?

我去咗草津、淺草、池袋、築地、雷門,仲去咗茨城有個海濱公園踩單車

返來仲要趕唔切單軌火車,坐五百蚊的士行首都高速

去咗關西嗰邊
日本坐的士貴到嘔

今日有沒有文睇
Daily push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞