(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(4)

1001 回覆
191 Like 4 Dislike
我向他們消失的方向瞧去,百般滋味在心頭。

呂靜宜道:「頭先你上台比賽,我坐係台下,聽你唱明年今日,你唱得好有感情,我再留意歌詞,發現首歌係講多年後個男主角重遇舊情人嘅故事,其實係咪你嘅心聲嚟架?」

「嗯,首歌某部份反映我嘅內心世界。」

「睇得出你對依份感情嘅不捨同留戀,先可以唱到依首歌。」

我們沒有把這話題繼續,因為此時游大輝揉搓著肚子走回來,道:「嘩!真係舒服晒。」

「屙完就快啲幫手啦!」

游大輝去了開紙皮箱,未幾又有熟悉的面孔進入了我的視線範圍,宛琳珊、成敏研、蕭娟惠出現在我的攤檔前。

成敏研道:「嘩!小志,你放我地飛機,就係走嚟賣野啊?」

「係啊!喺依啲節日,其他人就去吃喝玩樂,我依啲死窮鬼,就要為兩餐乜都肯制前世。」

「喂!成皇志,你今日搵好多啦?嘩!依隻鹿仔,好得意啊!送畀我喔。」宛琳珊話畢便打算把聖誕鹿毛公仔據為己有。

我一把按著毛公仔,道:「嘩!小姐,妳家陣收陀地啊?嗱!見大家同學一場,送畀妳就唔得架,最多打個八折畀妳。」
宛琳珊氣鼓鼓把毛公仔放下,噘嘴道:「唓!小氣鬼,唔送咪唔送囉!」

這時,游大輝補充完貨品,走回來問道:「城隍廟,咩事啊!」

當游大輝的視線與宛琳珊相觸時,他瞠目結舌,結結巴巴地問道:「城隍廟,依位…係你…朋友啊!」

瞧見游大輝現出這種窘態,相信宛琳珊的美貌讓他驚為天人,我答道:「係同班同學。」

游大輝道:「小姐,我係城隍…成皇志…嘅朋友,我叫游…大輝,我都係老闆嚟,妳鍾意依隻公仔就攞去啦!」

宛琳珊聞言,喜孜孜道:「真係架!多謝你啊!游大輝,你份人真係好喇!」

宛琳珊正要抱著毛公仔離去時,游大輝喚道:「等陣啊!小姐,妳叫咩名啊?」

宛琳珊別過頭來嫣然一笑,一字一頓道:「宛—琳—珊。」

宛琳珊等人走遠後,游大輝神情猶如一隻發情的狗公一樣,雙手按著通紅的臉頰,道:「宛琳珊實在太正喇!我戀愛喇!」

我抱怨道:「大輝,你生性啦好唔好?你人懶多屎尿唔做野都算,依家仲要做埋蝕本生意,你究竟想點?」
待續

宛小姐 cap 太子仔
待續

早抖

宛小姐 cap 太子仔

宛小姐係食賭王個仔
留名
春泥巴打,穿越故中呢個真係扣人心弦。Keep住唔好爛尾啊
乜撚野莉莉
游大龜除咗佢老豆係好人之外,好似真係一無事處
乜撚野莉莉

乜撚野莉莉

公廁莉
乜撚野莉莉

公廁莉

知唔個醜
乜撚野莉莉

公廁莉

知唔
春巴其實宜家舖排好未
永遠有傻閪 硬係免費送野比人
我覺得因為呀志改變左歷史 港大醫科生遲早知道管臭雞真係雞公廁 會飛左佢 唔係既話 何來後面搶戲份
訓前又有文,訓醒又有文,好滿足呀!
終於有文睇啦
好想睇到隻臭雞一無所有 重生前佢好幸福家庭 有兩個仔女 我想佢有無所有 淪為一隻賤雞
好想睇到隻臭雞一無所有 重生前佢好幸福家庭 有兩個仔女 我想佢有無所有 淪為一隻賤雞

其實佢都無咩好大嘅惡行

點解你地咁憎佢

其實佢都無咩好大嘅惡行

點解你地咁憎佢

貪心嘅臭雞係唔會有好下場

其實佢都無咩好大嘅惡行

點解你地咁憎佢

因為現實中太多呢啲臭雞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞