測量(GP,BS,QS)討論區2

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
爆煲啦 仲讀測量
成行都僧多粥少 大把有牌都搵唔到工

有牌都無工
仆街hkis真係accredited 咗thei survey

其實好正常,HKIS班人覺得THEI實用方面好過哂其他大學

叫poly hku 班27分以上入既人情何以堪
原來十幾分就讀到bachelor 仲要有accredited
第時咪同ugc grad 既人平起平坐

淨係qs姐
有意想報poly 嘅real estate master
想問下各位覺得依個課程點?
有無師兄係澳洲讀書回流?
想知點係澳洲拎到Qs牌?
同埋係個邊讀U 番黎做野做成點?學d野同香港同唔同?
利伸 plan緊去讀

Thanks bro
Speed surveying 讀唔讀得過 好貴

同問

同問

同埋點睇cpe?好似又平又快

同問

同埋點睇cpe?好似又平又快

是旦讀不如唔好讀

無錯 係諗緊speed/cem
仆街hkis真係accredited 咗thei survey

原來十幾分就讀到bachelor 仲要有accredited

淨係qs姐

sosad以前咁辛苦讀u再2年apc training+考試
accredited如果要佢地apc training 5年先考得我覺得公平啲

淨係qs姐

sosad以前咁辛苦讀u再2年apc training+考試
accredited如果要佢地apc training 5年先考得我覺得公平啲

其實non accredited degree好似都係行3年就考得

同問

Pt讀得過既
問過人係由本部老師教翻
interview都係見翻本部老師
但始終張cert係次一等
建議讀pt
儲工作經驗
增加同三間院校fg競爭既能力
如果唔係蝕章

Degree課程都真係幾廢下

邊度睇
我見hkis仲係上年未更新

邊到睇到? 我岩岩上hkis官網睇都無update

邊到睇到? 我岩岩上hkis官網睇都無update

你睇thei 個網啦

year1 先認可
bs份9個月self assessment report係咪鳩寫得嫁喇
同埋practitioner點準備得好啲

同問

Pt讀得過既
問過人係由本部老師教翻
建議讀pt
儲工作經驗
如果唔係蝕章

HKIS 係唔係未認??

同問

Pt讀得過既
問過人係由本部老師教翻
建議讀pt
儲工作經驗
如果唔係蝕章

打過上去is問
佢地話大約7月先知
另外都有問過d assessor
佢地話認既機會都高
因為係將紅磚本部成套抄左落士必到

我諗如果唔認既話十成九都係師資

利申報左pt打算今年入學

同問

Pt讀得過既
問過人係由本部老師教翻
建議讀pt
儲工作經驗
如果唔係蝕章

打過上去is問
佢地話大約7月先知
佢地話認既機會都高

唔係degree/high dip 上degree做survey 待遇同前途差好遠。做agent例外

同問

Pt讀得過既
問過人係由本部老師教翻
建議讀pt
儲工作經驗
如果唔係蝕章

打過上去is問
佢地話大約7月先知
佢地話認既機會都高

唔係degree/high dip 上degree做survey 待遇同前途差好遠。做agent例外

讀唔到ugc,你都要照讀pt degree架啦
Lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞