測量(GP,BS,QS)討論區2

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
大sub仔 sqs
值咩價到?
我個fd有得in ASD contract qs, 佢冇連登 acc,有冇巴打有咩貼士比佢?interview大概問咩?
我做左leasing 5年,讀緊poly master of contruction and real estate, 下年grad, 最快係考RICS邊條path? 我應該係考GP入面既commercial property
洗唔洗開log book先?
Aqs入buildkxxg定俊禾好?
唔識揀
我個fd有得in ASD contract qs, 佢冇連登 acc,有冇巴打有咩貼士比佢?interview大概問咩?

你FD幾多年經驗??
C+幾??

你FD幾多年經驗??
C+幾??

佢好似前兩年 charter, 巴打知唔知in個陣會有咩野問?同埋做滿左一年大唔大機會續約?

你FD幾多年經驗??
C+幾??

佢好似前兩年 charter, 巴打知唔知in個陣會有咩野問?同埋做滿左一年大唔大機會續約?

幾時報架之前無為意有post開

你FD幾多年經驗??
C+幾??

幾時報架之前無為意有post開

問下佢先知喎,有冇巴打in過?有咩問?
唔識揀

Bk
Training 好
唔識揀

Bk
Training 好

暫時得俊offer 未有bk
如果做幾日轉去bk
會否比俊blacklist
bs grad後最後走咗去做main con
唔識揀

Bk
Training 好

暫時得俊offer 未有bk
如果做幾日轉去bk
會否比俊blacklist

Fresh grad 咩價?
咁多間公司 無話blklist既 但HR會有RECORD
升year 3 緊讀gp 定qs

上面又有巴打話其實無讀QS都做得返qs
其實我興趣就係planning 到 所以我有少少想讀gp
但係好多人 1來就話gp爆咗 or 難搵食

qs 呢就唔駛擔心grad 會無工返
contract 嗰啲就無問題
但係taking off我未必會好好

大家點睇

大家點睇

大家點睇

qs都唔係實有工啦宜家
bs grad後最後走咗去做main con

做咩post? PC ?
想問各位巴絲 自己咩測量出身
但想半工讀咁讀番個課程or考牌
有咩院校課程比較適合?
想問各位巴絲 自己咩測量出身
但想半工讀咁讀番個課程or考牌
有咩院校課程比較適合?

自己非測量出身
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞