測量(GP,BS,QS)討論區2

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
G仔幾時先出offer
BD HA快啲打畀我啦
有冇巴打識BUDA <Buried Utilities Damage Avoidance>呢間公司???
想請問佢做個個範疇有冇前路 想轉行 但又唔SURE有冇前路 唔想又哂一年
有冇巴打識BUDA <Buried Utilities Damage Avoidance>呢間公司???
想請問佢做個個範疇有冇前路 想轉行 但又唔SURE有冇前路 唔想又哂一年

專做underground drainage既works/inspection
好似如果塞渠
就會搵呢d判頭做High pressure water jet
有時如果想了解一棟樓既condition或者做MBIS
都會搵呢d判頭做drainage inspection

不過同測量就不大關係
你本身係咩科嫁!
有冇人有measurement notes 新入行想返工之前溫習下
BD HA快啲打畀我啦

巴打有麻煩通知聲

專做underground drainage既works/inspection
好似如果塞渠
就會搵呢d判頭做High pressure water jet
有時如果想了解一棟樓既condition或者做MBIS
都會搵呢d判頭做drainage inspection

不過同測量就不大關係
你本身係咩科嫁!

地盤環保個邊 濕9IVE仔
巴打點睇戴德梁行 岩岩收到email叫我in intern

Intern幾好做 做過兩個月

interview有冇咩特別要準備

留意下關於樓市嘅新聞 有sense就ok
其他野就同普通interview一樣

戴德梁行都叫係big4既估價行
valuation最大好似係佢
入到去都學到野, 工作量唔算多 唔會OT
想入GP呢行都可以考慮下
想知再講。

琴日in咗 都幾casual 總之帶齊文件同相
都係問吓你鐘意GP邊個subfield 有咩 career goals 個啲 同埋問吓 personality strength weakness 個啲
巴打加油 同埋唔洗驚 個hr好nice好好人

依家輕鬆過以前喎

琴日in咗 都幾casual 總之帶齊文件同相
都係問吓你鐘意GP邊個subfield 有咩 career goals 個啲 同埋問吓 personality strength weakness 個啲
巴打加油 同埋唔洗驚 個hr好nice好好人

依家輕鬆過以前喎

好驚

想知再講。

我做intern果陣見人好忙咁喎 好似痾尿都冇時間
有冇人知祥興依間公司好唔好

小心睇路

點解咁講

咩祥興先,香港十間有9間公司都叫祥興,我樓下間超市都叫祥興

間嘢好似同同華聯同一個老世?
喺觀塘嗰間

🙈🙈最緊一個final acct係祥興,淨係覺得佢d QS亂黎,關唔關事都擺上黎claim VO

想知再講。

一年年同睇咩team
有fd PRC得閒到日日叫悶

想知再講。

一年年同睇咩team
有fd PRC得閒到日日叫悶

唔知巴打係邊一年做intern 上年我做個陣啲人痾屎痾半個鐘都無人理
好似各有各做咁
想問Ive hd 升學簡Ugc , top up 定 在港海外大學課程? 求指教

之前問左未有人回我,再問問,想做產業測量gp, 有冇機? gpa 大約2.幾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞