測量(GP,BS,QS)討論區2

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
屌 早知唔報HKIS
而家唯有報埋RICS

衰咗?

有咩想知?

利申:做過幾年

tg ok?
tg: hihinike

無tg, 有咩係度問

有牌入埋業主一定好做啦

有牌起碼3xk ...

QS 其實業主都唔係幾好做, 通常qs team唔會好多人,但要serve好多project

有fd 做4叔,準備閃

tg ok?

無tg, 有咩係度問

有牌入埋業主一定好做啦

有牌起碼3xk ...

QS 其實業主都唔係幾好做, 通常qs team唔會好多人,但要serve好多project

有fd 做4叔,準備閃

原因呢?恒基邊方面比較差

唔識人邊會有得做
依行真係好多獲氣,已經好小心,但總有中地雷既時候

x2
經常中伏

x3
今日先中完

點解咁講?

詳情唔講喇
勁黑仔

唔識人邊會有得做

見完份main con 工 紅底既
通常幾時有offer
小弟今年asso grad 個gpa 應該入唔到ugc,想入bs,讀speed ft bs degree 定cpe好,定係仲有其他途徑?求各位指點thx

利申:hkcc eng

唔識人邊會有得做

唔識人邊會有得做

算吧啦,第時grad左有排你做

唔識人邊會有得做

見完份main con 工 紅底既
通常幾時有offer

Ching邊間?

tg ok?

無tg, 有咩係度問

有牌入埋業主一定好做啦

有牌起碼3xk ...

有fd 做4叔,準備閃

tg ok?

無tg, 有咩係度問

有牌入埋業主一定好做啦

有牌起碼3xk ...

有fd 做4叔,準備閃

唔識人邊會有得做

唔好話pt
ft都唔撚請啦

唔識人邊會有得做

唔好話pt
ft都唔撚請啦

agger
今年各大consultant都無乜點請fresh grad
pt就算數啦 唔識人點會有呢d位你做咁筍
新輝 做aqs 大家覺得點?eg training 人工 同ot情況係點? 你地會做consultant定新輝?

利申fg

跪求大大們解答

唔識人邊會有得做

唔好話pt
ft都唔撚請啦

agger

前幾頁都有fresh grad揀邊間consultant好

唔識人邊會有得做

唔好話pt
ft都唔撚請啦

agger

consultant 等8月fresh grad返左工中伏走人就有位架啦

唔好話pt
ft都唔撚請啦

agger

consultant 等8月fresh grad返左工中伏走人就有位架啦

qs consultant肥上瘦下
點解講到個市咁差
但 FG 講到好多選擇咁嘅
係咁問邊間好

一直覺得講邊間好無乜意思
最影響嘅係跟邊 team 同跟咩 project
呢啲 FG 基本上係唔會知
就算係同一間公司做都答你唔到
因為佢都唔知你入邊 team
點解講到個市咁差
係咁問邊間好

講得好啱,even大公司D notes都可以有明顯錯漏,跟啱好上司好team先係最重要。
點解講到個市咁差
係咁問邊間好

講得好啱,even大公司D notes都可以有明顯錯漏,跟啱好上司好team先係最重要。

agger
我唔明點解仲會有人要轉行做qs

好好地考下紀律部隊 散仔都19 20k
你有degree 好好地做幾年升柴 有宿舍

點解要做qs 又要再讀qs degree/master
又要考牌 考到都得25 26k

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞