測量(GP,BS,QS)討論區2

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
假設asso出黎半工讀,你地會選擇讀完個hkis accredited嘅degree先開始考牌,定係行副會員條path考牌

Part time degree 好似final year 已經可以開log book 計落時間唔係差好多 可能仲快左

一定唔行A仔條路
搵笨

點解

無人會簽Hd 仔

未聽過成功例子
你諗下一個學會連asso hd都入到會既時候
個牌仲會值錢咩

呢個A仔渠道只係比班老野玩
同埋吸引下人讀city asso poly hd
同d中6講讀完兩年就考得測量師
真係有人會傻下傻下信真

Btw其實city asso同poly hd本身就好高質下
係班小朋友成日係到狂踩ugc hd asso
老老實實升唔翻上ugc degree都大把世界

利申bs人

德政黎
狗屎垃圾都做到 何來專業
畢業一年 想轉工
眼見個市仲靜過上年 畢業生睇路

即將入行

QS asso仔好驚搵唔到工
自己成績已經唔好
假設asso出黎半工讀,你地會選擇讀完個hkis accredited嘅degree先開始考牌,定係行副會員條path考牌

Part time degree 好似final year 已經可以開log book 計落時間唔係差好多 可能仲快左

一定唔行A仔條路
搵笨

點解

無人會簽Hd 仔

未聽過成功例子
個牌仲會值錢咩

真係有人會傻下傻下信真

利申bs人

俾conny 水左入黎

一定唔行A仔條路
搵笨

點解

無人會簽Hd 仔

未聽過成功例子
個牌仲會值錢咩

真係有人會傻下傻下信真

利申bs人

見過一個 不過真係萬中無一
做緊QS
岩岩轉左新工 好多野唔同哂 唔識
但又唔好意思成日問人煩人
有冇巴絲可以同我交流下 幫下我
Tg: twohandballball
無上黎一排,竟然開到第2個post

以為你考埋潛水牌
竟然喺有生之年見到hkis同rics再傾互認

又傾..
互認後有兩個牌收晒兩邊會費
想問下hkis student member 洗唔洗經學校申請

要學校蓋印再自己交去hkis

又傾..

屌你,岩岩先兩邊拎左
浪撚費哂我d時間
畢業一年 想轉工

即將入行

自己成績已經唔好

好多同學有工啦
畢業一年 想轉工

即將入行

自己成績已經唔好

好多同學有工啦

問下Paul Ho Eric Cheng有無介紹喇
BST個個有翻咁上下年資
岀面識唔少人
想問下 ive 仔hd 要咩成績先有機會入得返非ugc degree
major bs

又傾..

屌你,岩岩先兩邊拎左
浪撚費哂我d時間

qs/bs/gp 都傾緊互認?

一定唔行A仔條路
搵笨

點解

無人會簽Hd 仔

未聽過成功例子
個牌仲會值錢咩

真係有人會傻下傻下信真

利申bs人

見過一個 不過真係萬中無一

上年有4人報考A牌
都識人考A牌合格
留名
有無cpe degree 分享下有無伏 讀完有無得上master
對返工有無幫助

以為你考埋潛水牌

去左個好長既旅行

又傾..

屌你,岩岩先兩邊拎左
浪撚費哂我d時間

qs/bs/gp 都傾緊互認?

好似係gp, 之前聽過話主要係valuation pathway
各位師兄
有少少野想請教你地
想問大家點睇polyu個property management degree?
有無見過PFM人跳翻過bs or qs?
收到個poly pm offer
猶豫緊簡polyu pm 定polyu speed award pt surveying degree
Speed surveying 讀唔讀得過 好貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞