[PS4/PSV][SRW]超級機械人大戰V集中討論區(6)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike

差少少
明明記得上個POST 有人話重力波天線裝左就round round都回en定hp

我想問係咪得黑百合果堆機岩用? 高達果d唔得?

部部都用到,你有撫子b/c就得就得
其實點拎到FA ZZ. 打左兩周目都拎唔到。
諗住二周目升全高達 升升下結果又用返果堆機
高達行得慢又扣得少
成日1x%都比人打中
明明記得上個POST 有人話重力波天線裝左就round round都回en定hp

唔該巴打

係咪除左打出黎無第d方法拎得多d?

唔該巴打

係咪除左打出黎無第d方法拎得多d?

DLC包有一支
鐵甲萬能俠同Zero要分開改咁on9
鐵甲萬能俠同Zero要分開改咁on9

好似唔係呀 甲兒果部係連住嫁好似
其實全game最勁係咪鐵甲萬能俠zero? 裝左加氣力。一開始用氣勢變zero. 已經無雙。打大佬都扣人地7萬幾

勁到on9 ace加1.2倍 加攻擊手俾佢 再變zero 勁到破壞平衡
其實全game最勁係咪鐵甲萬能俠zero? 裝左加氣力。一開始用氣勢變zero. 已經無雙。打大佬都扣人地7萬幾

勁到on9 ace加1.2倍 加攻擊手俾佢 再變zero 勁到破壞平衡

學埋完美反擊 行到電腦中間 之後等電腦打
高達行得慢又扣得少
成日1x%都比人打中

你有冇用捷度同瑪莉妲打過?
冇咩動力打2周目
冇咩動力打2周目

y? 好想衝齊d劇情

好過癮
高達行得慢又扣得少
成日1x%都比人打中

你有冇用捷度同瑪莉妲打過?

三周目試試先。thanks!
冇咩動力打2周目

y? 好想衝齊d劇情

好過癮

今個禮拜晚晚都打
回下氣過一排先打
第2x話果個分支揀咩先有eva玩?

宇宙世紀路線 好似係
十幾%中咪load save囉
講明十幾%就緊係有機會中啦
22話個分支有咩分別
係咪都係講uc 只係打既野唔同
22話個分支有咩分別
係咪都係講uc 只係打既野唔同

獨自係uc地上劇情,另一個就uc宇宙劇情

宇宙世紀路線 好似係

明明分路線前都有講咩機/團隊去邊條分隊,點解都仲會有人問,仲要係玩中文版既?

宇宙世紀路線 好似係

明明分路線前都有講咩機/團隊去邊條分隊,點解都仲會有人問,仲要係玩中文版既?

果個分支好似係全隊人一齊行動 係打個故事唔同
終於拎左白金 感覺上一周目緊張d 好多時計過度過先行一步。一周目入唔到if線 打果隻boss好似仲勁
可能二周目我d人同機都勁好多。33000血好多時都一招死。

個人推介機:
兩隻萬能俠(初期我升都冇升,出都冇乜點出,換左機之後超勁)
三一萬能俠(精神超正。變形加速再行 行得超快)
泰坦3(前中期都好屈,後期可用,不過比鐵甲萬能俠搶晒風頭)
Vilkiss (又多招又好用,升爆安潔格鬥同回避。最終boss打都0%)
珍寶3(其實都勁,不過算易死,精神正)
黑百合(係咁衝,幾好用)
十三號機 (個人中意用呢隻多d, 裝個parts每回合滿en, 已經夠屈)
高達我淨係出ZZ, Nu, Z, 00q, 自由
我都終於白金啦
隨時用精神真係計少好多數
可以敵回合先至不屈必閃
可以刻意俾人打到開咗底力先鐵壁/集中
黑百合可以反擊時開魂
高達行得慢又扣得少
成日1x%都比人打中

我一周目都唔知點解拎到FAZZ 冇行高達線
捷度係ace咗 同埋次次都有比佢打爆ZZ個阿叔(綠色果架)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞