[PS4/PSV][SRW]超級機械人大戰V集中討論區(6)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
on9一問
點樣快速load到save?
唔想退出遊戲去再重新入過game

psv 一齊㩒L R Start掣(得呢個方法)
我係咁做
其實撫子五改咗 又裝咗E節約
係咪可以唔用天線?

撫子食自己d 回en parts都夠玩啦

撫子除非不斷用相轉移炮 如果唔係都好少用到EN乾哂

Thanks
肥沙招ace技 強化人變新人類
今次真實系好多都好渣 平衡做得唔太好
好多高達type我都雪
當然你鍾意用改左就實上到場
不過岩岩先玩完g gen再玩就覺得uc系個劇情比較悶所以我都盡量避uc線同唔改
其實撫子五改咗 又裝咗E節約
係咪可以唔用天線?

天線咁重要,緊係唔好比佢
D超級系大哥先重要

我俾左初號機 at field用20,陽電子炮又係大食
白金居然唔洗玩哂所有劇情路線
差5萬傷同50氣力兩個未達成
三周目有15改爆5萬應該無難度
攻略幾時出

一周都五萬喇

一開始未拎到萬能俠個陣你拎萬丈打d飛機仔都爆到5萬

我無刻意去拎獎牌
只係打完二周目發現已經95%
氣力上限困個PARTS會唔會加埋一開始出戰時既氣力?

鬥爭心先會加出場氣力

THANKS巴打

另外想問下金剛大魔神同黑三一有無人升 佢2個迴避就算升爆都好低,比人摸幾下就死 係咪應該升爆裝甲值先

佢2個有無繼承機體

黑三一->真三一,鐵甲二號->皇帝G

超級系回避肯定唔會高,改甲啦

原來皇帝g原創

特登為咗呢隻game整
覺得佢d招幾型
ZERO堆招又畫到毀天滅地咁

好似未試過版權作專登畫隻原創?

有, 第4次 真三一
f完結篇 魔神皇帝
J. 大雷馬

鬥爭心先會加出場氣力

THANKS巴打

另外想問下金剛大魔神同黑三一有無人升 佢2個迴避就算升爆都好低,比人摸幾下就死 係咪應該升爆裝甲值先

佢2個有無繼承機體

黑三一->真三一,鐵甲二號->皇帝G

超級系回避肯定唔會高,改甲啦

原來皇帝g原創

特登為咗呢隻game整
覺得佢d招幾型
ZERO堆招又畫到毀天滅地咁

好似未試過版權作專登畫隻原創?

有, 第4次 真三一
f完結篇 魔神皇帝
J. 大雷馬

z 帝王基拿隻老翻
白金居然唔洗玩哂所有劇情路線
差5萬傷同50氣力兩個未達成
三周目有15改爆5萬應該無難度
攻略幾時出

一周都五萬喇

一開始未拎到萬能俠個陣你拎萬丈打d飛機仔都爆到5萬

我無刻意去拎獎牌
只係打完二周目發現已經95%

47話一炮波動炮+魂搞掂 第一下打498xx我即刻load save放個脫力再打就過
屌 部撫子永動機嚟嘅
裝個重力波力天線俾佢可以自己射自己收

條天線係咪淨係佢有用

任何一架機都得 只要有出撫子就可以每turn回滿EN

想問下條天線其實係點得返黎?
打打下而家有兩條但唔夠用

打到47話我都係得兩條

條天線真係好屈
而家兩條天線加兩個超絕動力爐,四部超級系衝上去掃場

我都唔知 22定23話隻boss掉落左1條

有2條果d是咪有買dlc關

我買左,DLC 劇情其實幾過癮

買齊? 2舊幾果個?

係呀,橫掂都係買
買full set 額外又有野送

送d咩

條天線真係好屈

買齊? 2舊幾果個?

係呀,橫掂都係買

送d咩

300000 + 3000tacp + 十個 parts
想問骷髏高達同 F91 高達果兩個 pilot 值唔值得練

值得但冇勁機用
on9一問
點樣快速load到save?
唔想退出遊戲去再重新入過game

psv 一齊㩒L R Start掣(得呢個方法)
我係咁做

之後再禁實start會直接load返入去

值得但冇勁機用

唔值,垃圾,用zero算
肥沙招ace技 強化人變新人類

肥沙係咪新自護?玩到46都未入

條天線真係好屈

買齊? 2舊幾果個?

係呀,橫掂都係買

送d咩

300000 + 3000tacp + 十個 parts

爆左1周再買先
有冇人有萬能俠zero 基礎data睇下
去到20話左右已經想棄阿斯蘭

雪把啦

今集SEED系好值得雪

走天使龍線逼住要用少少

如果想玩sf等出左唱歌女妖再射合體技仲好過出後宮蘭

seed系機除非分隊無人可用,否則一部都唔會出

而家已經唔升seed d 機,
高達轉左升v zz 00 同獨角獸
有錢可能會升下freedom

SF用得過既,路人真都麻麻地
但又無乜人好升先用佢

雪把啦

今集SEED系好值得雪

走天使龍線逼住要用少少

但又無乜人好升先用佢

無特典機既話出sf同ij係當list最尾個堆都差唔多
不如講下邊部值得裝重力波

我比左ARX 7用,佢Λ driver好食en

仲有如果拎多舊parts諗住比甲兒,佢招招都好食en

我比哂兩部鐵甲萬能俠 不斷開大技

天線先唔好比ARX-7或8
首先部機回避型而唔係盾,LDS用幾多EN都唔應該成日開到
其次兩部機都係彈數攻擊做主力,開大先食EN,為左大招比重力波天線係浪費
十改咗凱撒大帝
舞人又G ACE埋
今朝玩到33話
無敵超能加爾出場個幕好感動 好熱血
童年回憶返哂嚟
打轟龍無難度

其實我淨係記得佢叫勇者急先鋒
比較後生
同埋首歌有印象

淨係出動輪劍果幕有印象

有個火車look係劍柄位轉轉轉

我第一套勇者系列反而係勇者警察
之後係勇者王TV版 好似係暑假朝早播

遲啲攞埋支炮

不過都係召喚技
btw我第一套睇的應該係勇者傳說,雖然當年買左太陽勇者D玩具先

雪把啦

今集SEED系好值得雪

走天使龍線逼住要用少少

但又無乜人好升先用佢

我開左特典有轟格殊同兇鳥, 值唔值得做主力改爆佢?

雪把啦

今集SEED系好值得雪

走天使龍線逼住要用少少

但又無乜人好升先用佢

暗劍殺同黑洞炮去到近40話先開,自己衡量

走天使龍線逼住要用少少

但又無乜人好升先用佢

廢 係轟格殊前期好用d同幸運
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞