[PS4/PSV][SRW]超級機械人大戰V集中討論區(6)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
自從alpha後冇再玩過SRW,因為好唔鍾意小隊行動和冇3D機械人公仔,
跟手冇再留意SRW,咁o岩睇到呢隻V,以前玩alpha o既感覺返曬來 ,
好想課金買PS4+SRWV

小隊黎講z做得好好 又正又有策略 果陣睇人打ex hard mode 攻略睇到呆左

好憎小隊系統
唔好再出

有小隊先可以出多d機

好易唔記得條友係邊
SF係用villkiss做基礎黎做,所以叫「自由」
到底點解要叫自由

vilkiss係為左推翻毒撚克魯謝攞返世界既自由掛
00Q真係唔怪得成日入機戰,聊天室根本萬能key黎...
安琪想同堀江開片,提子叫聲剎那
開個聊天室即刻無事
然後真又可以同基拉和解
00Q真係唔怪得成日入機戰,聊天室根本萬能key黎...
安琪想同堀江開片,提子叫聲剎那
開個聊天室即刻無事
然後真又可以同基拉和解

00q加射程
遠距離屌boss0壓力
雖然都係魔神兄弟入去清場

果然係真假基神
30+個ACE,幾個G-ACE
47話射左炮
但三百幾個回合都入到IF線
沙拉子5改都幾勁
30+個ACE,幾個G-ACE
47話射左炮
但三百幾個回合都入到IF線

懷疑係同每次分隊再合流之後既選項有關
沙拉子5改都幾勁

hi到就唔得掂 改爆佢先
水樹ace左,37話打爆埋隻boss,但係吉兒都係照死
沙拉子5改都幾勁

乜鳩都底力9
其實你地講既底力係咩黎

技能同工廠都唔多覺眼有底力呢樣PARTS?
其實你地講既底力係咩黎

潛力 50蚊最頭個個
其實你地講既底力係咩黎

潛力 好似係
沙拉子5改都幾勁

乜鳩都底力9

好用到爆 我一周目佢係最多擊墜
可唔可以一齊數下ange冇著衫既次數
身體檢查
島仔
三日三夜
第二次比人捉

仲有冇
其實3DS 個兩隻機戰好唔好玩

UX劇情好正 BX畫面靚

劇本計:UX神作、BX都算良作
個人覺得可以一試

個人覺得, NDS 隻W 真正係神作, 玩返呢隻仲正

除咗太易玩之外其他都好好
嗰時玩完正版兩週目,之後有班友出咗繁中翻譯版,專登down返再玩多次,班友譯得好有心機

故事W>UX>L>=BX>>>>(壁)>>>>K
難度UX>=K>=BX>L>>>>>>W

我記得有集係主角機可以同艦合體,之前覺得依集劇情好正,好中意。想問返係邊一集
其實3DS 個兩隻機戰好唔好玩

個人覺得可以一試

嗰時玩完正版兩週目,之後有班友出咗繁中翻譯版,專登down返再玩多次,班友譯得好有心機

我記得有集係主角機可以同艦合體,之前覺得依集劇情好正,好中意。想問返係邊一集

W
其實你地講既底力係咩黎

好似係依一次中譯改左名。之前ogmd 都好似跟日版照譯底力

個人覺得可以一試

W

thank
我依家都仲記得個劇情,果陣玩到好sad
終於拎左白金 感覺上一周目緊張d 好多時計過度過先行一步。一周目入唔到if線 打果隻boss好似仲勁
可能二周目我d人同機都勁好多。33000血好多時都一招死。

個人推介機:
兩隻萬能俠(初期我升都冇升,出都冇乜點出,換左機之後超勁)
三一萬能俠(精神超正。變形加速再行 行得超快)
泰坦3(前中期都好屈,後期可用,不過比鐵甲萬能俠搶晒風頭)
Vilkiss (又多招又好用,升爆安潔格鬥同回避。最終boss打都0%)
珍寶3(其實都勁,不過算易死,精神正)
黑百合(係咁衝,幾好用)
十三號機 (個人中意用呢隻多d, 裝個parts每回合滿en, 已經夠屈)
高達我淨係出ZZ, Nu, Z, 00q, 自由

Nu唔好用

無愛就乜都唔好用 人地一週目隻Nu玩到咁 仲要寶少都未升滿晒d數值

https://www.youtube.com/watch?v=lMXojzRvdk0&t=2s
可唔可以一齊數下ange冇著衫既次數
身體檢查
島仔
三日三夜
第二次比人捉

仲有冇

你好啦喎 成日拎我bb出黎講
總部真係有人除山本計之外全零IF打贏
白金居然唔洗玩哂所有劇情路線
差5萬傷同50氣力兩個未達成
三周目有15改爆5萬應該無難度
攻略幾時出
白金居然唔洗玩哂所有劇情路線
差5萬傷同50氣力兩個未達成
三周目有15改爆5萬應該無難度
攻略幾時出

一周都五萬喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞