[PS4/PSV][SRW]超級機械人大戰V集中討論區(6)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
機戰新手
想問下有冇咩心得係一定要知
例如升咩機先好或者點升法
d tac又唔係好識用

全世界學底力

機平均升/揀有愛黎升就ok
機戰新手
d tac又唔係好識用

全世界學底力

而家玩到10幾話
d錢拎哂黎升主角機
好驚其他機俾人一打就爆
機戰新手
d tac又唔係好識用

全世界學底力

而家玩到10幾話
d錢拎哂黎升主角機
好驚其他機俾人一打就爆

狗屎垃圾技都俾埋主角食就得咖喇
新自護點拎
機戰新手
d tac又唔係好識用

全世界學底力

而家玩到10幾話
d錢拎哂黎升主角機
好驚其他機俾人一打就爆

狗屎垃圾技都俾埋主角食就得咖喇

冇錯 我一周見都係所有技比晒主角
順便解獎盃
新自護點拎

其實唔知係咪入if線第50話一定會入
我係二周目入到if線佢就50話加入
唔知之前有冇得用
新自護點拎

唔知之前有冇得用

咁遲先加入
機戰新手
d tac又唔係好識用

一周目其實可以隨心
自己用落邊部中意就升邊度
我自己係平均升
升到5改就升下其他
玩玩下你就自然有固定一批機成日用
再升果幾部
tac我一周目大部份都係買商店d parts
二周目就買升能力同技能
升能力值勁好多
能值有300已經超屈
常用果d就買完美反擊同攻擊手
自從alpha後冇再玩過SRW,因為好唔鍾意小隊行動和冇3D機械人公仔,
跟手冇再留意SRW,咁o岩睇到呢隻V,以前玩alpha o既感覺返曬來 ,
好想課金買PS4+SRWV

小隊黎講z做得好好 又正又有策略 果陣睇人打ex hard mode 攻略睇到呆左
新自護點拎

唔知之前有冇得用

咁遲先加入

呢個我唔肯定呀
可能有得做條件早d入
我覺得幾勁
一入我就升爆佢
最後一話都可以做主力
秒人地d boss
自從alpha後冇再玩過SRW,因為好唔鍾意小隊行動和冇3D機械人公仔,
跟手冇再留意SRW,咁o岩睇到呢隻V,以前玩alpha o既感覺返曬來 ,

小隊黎講z做得好好 又正又有策略 果陣睇人打ex hard mode 攻略睇到呆左

我無記錯機戰Z有人試過0 SL過EX HARD
想問 ps4 入BGM係唔係每次開GAME都要重新入過

係,bugs黎…

係,bugs黎…

咁ON9
唔該巴打

係,bugs黎…

咁ON9
唔該巴打

可以唔駛,不過次次打完臨熄機前走去洗左個system file
打爆左機戰即刻煲天使與龍 好好睇
打爆左機戰即刻煲天使與龍 好好睇

雞都好睇

好憎小隊系統
唔好再出

好憎小隊系統
唔好再出

Z1個3人組隊係最好
4人組到2046
2人其實都OK

好憎小隊系統
唔好再出

Z1個3人組隊係最好
4人組到2046
2人其實都OK

小組最煩係...
分流完又要組過

好憎小隊系統
唔好再出

Z1個3人組隊係最好
4人組到2046
2人其實都OK

任系L打後的組隊其實都好玩
二三線機都有機會上前面

好憎小隊系統
唔好再出

有小隊先可以出多d機

我好鍾意@完結篇既四人隊

我好鍾意@完結篇既四人隊

4人team一黎組隊煩
2黎難度大減
玩到中期已經開晒成版精神仲要無可能用得晒
SF係用villkiss做基礎黎做,所以叫「自由」
到底點解要叫自由
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞