[PS4/PSV][SRW]超級機械人大戰V集中討論區(6)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
氣力上限困個PARTS會唔會加埋一開始出戰時既氣力?

鬥爭心先會加出場氣力
今集係咪玩鳩啲真實系,攻唔高有回避補正都算,2-3x%回避都成日中,啲超級系4-5x%回避仲好似好閃啲

超級系頂到幾槍, 真實系俾啲卒射一兩槍就爆
今集係咪玩鳩啲真實系,攻唔高有回避補正都算,2-3x%回避都成日中,啲超級系4-5x%回避仲好似好閃啲

亂數呢家野
不過近幾隻機戰的真實系都一定要加底力先至可以略略無雙下
10改獎勵揀咩好

個個都+1部件位

10改啲獎勵太垃圾, 自己買強化parts裝好過

睇到即刻屌左下 痴撚線 我打機都要面對現實
勇者特急個boss話最憎鑽頭
下集黎個天元突破+勇者特急

諗下佢點死就知

根本係鋪排左個結局比佢

部機俾人鑽JJ
前面有人問一集OG可唔可以完哂@3劇情,其實理論上係可以
首先@3的大部份重要人物都已經出哂場,只要頭幾話上演SRX大破的話點都趕到路
其次封印戰爭的重要部份其實響20G先講,其他的幾乎都係攤長黎做
當然到實際操作時@3一定要係主線唔可以再亂叉其他故事先得,唔係只會重覆MD的問題
首先@3的大部份重要人物都已經出哂場,只要頭幾話上演SRX大破的話點都趕到路
其次封印戰爭的重要部份其實響20G先講,其他的幾乎都係攤長黎做
當然到實際操作時@3一定要係主線唔可以再亂叉其他故事先得,唔係只會重覆MD的問題

不嬲都覺得可以 甚至可以mix埋機戰k米神滅星事件

鬥爭心先會加出場氣力

THANKS巴打

另外想問下金剛大魔神同黑三一有無人升 佢2個迴避就算升爆都好低,比人摸幾下就死 係咪應該升爆裝甲值先

佢2個有無繼承機體

鬥爭心先會加出場氣力

THANKS巴打

另外想問下金剛大魔神同黑三一有無人升 佢2個迴避就算升爆都好低,比人摸幾下就死 係咪應該升爆裝甲值先

佢2個有無繼承機體

超級系升裝甲是常識吧

鬥爭心先會加出場氣力

THANKS巴打

佢2個有無繼承機體

黑三一->真三一,鐵甲二號->皇帝G

超級系回避肯定唔會高,改甲啦

鬥爭心先會加出場氣力

THANKS巴打

佢2個有無繼承機體

升左之後換機會繼承返

鬥爭心先會加出場氣力

THANKS巴打

佢2個有無繼承機體

升左之後換機會繼承返

唔該晒咁多位

好滾動

鬥爭心先會加出場氣力

THANKS巴打

佢2個有無繼承機體

原來皇帝g原創

鬥爭心先會加出場氣力

THANKS巴打

佢2個有無繼承機體

原來皇帝g原創

特登為咗呢隻game整
覺得佢d招幾型
ZERO堆招又畫到毀天滅地咁

好似係差真實系男主? 真實系女主好似係MD出過一話
點先做到支援攻擊果d
我移動見佢有d機體寫住支援2
但又無野我揀
大和號d戰鬥動畫d fps高到

特別順
大和號d戰鬥動畫d fps高到

特別順

真主角

鬥爭心先會加出場氣力

THANKS巴打

佢2個有無繼承機體

原來皇帝g原創

特登為咗呢隻game整
覺得佢d招幾型
ZERO堆招又畫到毀天滅地咁

好似未試過版權作專登畫隻原創?
點先做到支援攻擊果d
但又無野我揀

要企係有支援2既機隔離打人就會幫拖
點先做到支援攻擊果d
但又無野我揀

問左好多日
低b問題都幫下手呀
點先做到支援攻擊果d
但又無野我揀

我企係身邊都無
點先做到支援攻擊果d
但又無野我揀

認真我都試過企喺d有援攻既機旁邊佢唔發動援攻
應該唔係唔夠距離
42話分歧揀唔到 兩邊都有平時主力
一邊nu,xi,unicorn,00
另一邊萬能俠s,初號機,villkiss,黑百合
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞