[PS4/PSV][SRW]超級機械人大戰V集中討論區(6)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
其實撫子五改咗 又裝咗E節約
係咪可以唔用天線?

天線咁重要,緊係唔好比佢
D超級系大哥先重要

我俾左初號機 at field用20,陽電子炮又係大食

我俾左撫子, 我擺到佢好前, 又狂用multi step開map
Between 有冇清真係無用過敵回合精神同d extra?

Extra唔用的話某d關會好難追SR
但敵回合精神我基本上封印

有啲關一定要用extra先拎到sr
想問中文版嘅巴打
揀香港中文
三一萬能俠係咪譯做蓋特
鐵甲萬能俠二號譯做無敵鐵金鋼?
想問中文版嘅巴打
揀香港中文
三一萬能俠係咪譯做蓋特

中文係得高達係同台灣有分別
想問中文版嘅巴打
揀香港中文
三一萬能俠係咪譯做蓋特

煌叫返做基拉

不過有D對白都係譯返做煌
Between 有冇清真係無用過敵回合精神同d extra?

Extra唔用的話某d關會好難追SR
但敵回合精神我基本上封印

有啲關一定要用extra先拎到sr

白金左都唔知新機戰 , 敵方round用到精神
想問中文版嘅巴打
揀香港中文
三一萬能俠係咪譯做蓋特

屌 以為自己手殘揀錯台灣版 佢老味蓋特蓋特睇到眼都凸
初號機覺醒有en回復大
裝減en好過晒個回en part
黑百合五改係咪天生有重力波天線?
想問下 5改即係咩?
剩係武器rank5定5圍+武器改5?
想問下 5改即係咩?

5圍就得
武器唔洗
黑百合五改係咪天生有重力波天線?

Yes
想問下 5改即係咩?

5圍就得
武器唔洗

thx
呀 終於打完一周目 好撚正好撚正

最後一話好彩我衝左部zero上去開鐵壁食哂d2回行動

痴撚線 以為打完大佬就完 點知黎多一堆分身

向沖田艦長致敬。 睇故事睇到眼濕濕
玩到四十
有時分3條線
我3條線都玩一次
但d高達真係唔多夠力
打新自護號果關 我得 nu同 zz夠揪
比佢 map炮 爆左幾隻
其實金格度揸 三 掃卒都ok ge

Zero eva真係太暴力 其他唔駛出都得
三一 今集 相對比較弱 攻擊又唔係top
又脆 係3 人精神好d
玩到四十
有時分3條線
我3條線都玩一次
但d高達真係唔多夠力

又脆 係3 人精神好d

呢集極限輸出三一排第二,係輸比大和號姐
玩到四十
有時分3條線
我3條線都玩一次
但d高達真係唔多夠力

又脆 係3 人精神好d

有冇升格鬥先 一升上去 就掃場
今集部真龍好冇存在感 手短攻擊力麻麻 二線機衝哂上去佢都未到 汁d頭頭尾尾
今集部真龍好冇存在感 手短攻擊力麻麻 二線機衝哂上去佢都未到 汁d頭頭尾尾

冇鐵壁好難無雙
玩到四十
有時分3條線
我3條線都玩一次
但d高達真係唔多夠力

又脆 係3 人精神好d

咁ZERO呢?

真龍都手短攻擊力麻麻
玩到四十
有時分3條線
我3條線都玩一次
但d高達真係唔多夠力

又脆 係3 人精神好d

有冇升格鬥先 一升上去 就掃場

學到底力9格檔,見切,遮護,一堆加氣力技快上170
一樣無雙,係最尾關堆分身難D
BTW zero係op嘅存在
你地話乜技都比晒主角係咪指果d支援攻/防,底力,鬥爭心果堆都升爆比主角食晒先?
有個獎杯係任一角色學20個技,唔追獎杯就唔使咁做,有用先學

原來係咁 差d一失足成千古恨

仲有一個要買晒工廠既parts
我都到4x話save左 拆晒用緊既parts賣晒 再買晒佢地
獎盃拎左再load返就okay
黑百合有史以例最早加入我方
黑百合有史以例最早加入我方

玩到29話會好感動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞