[PS4/PSV][SRW]超級機械人大戰V集中討論區(6)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
相轉移炮唔係29前琉璃做ace就得咩

唔見有

好似係36話前

相轉移炮係追加武器, 等下啦
villkiss根本係抖m 屌完就出黎

雞黎

雷納德都頂佢唔順
啱啱爆機 if路線
最後一關 本身爆最後爆廿幾隻大佬出黎嚇到瀨屎
仲要限5turn清晒
點知用兜曱甴不停額外行動加熱血 清左八件
大和波動炮不停額外行動加魂/熱血 又清左十件
唔夠en 精神 就搵人期待 同補給
然後再搵隻艦恢復大和號行動 又清多兩件
結果一turn 打死晒 瞬間爆機
Z3出得鳩唔否認
但版權作真係出得好啱我個人胃口
天元突破完整劇情
fmp完整劇情+極多校園互動
仲有diebuster,諾諾莉莉
喺下一隻gunbuster+diebuster一齊參戰而且有合體技嘅機戰出現之前,我唔會笑鳩Z3

無兩代gunbuster合體真係遺憾,本來見佢入埋disbuster我預佢實有啦…
點知無真係有少少失望
斷空我都整招斷空雙牙劍啦…

根本好多應該有嘅都無
尤其咁多參戰作品,合體攻擊就最可以提高存在感同出戰率
但就少到⋯⋯

今集都無合體收儉時空砲
兩部魔神都無合體技
咁基本嘅都無,更加唔好ff有NT合體/EVA合體攻擊
點解我打if最終話無得用波動炮
今集真反而變成基拉ge形狀喎

點會,arx8

真解放seed果關基拉同邊個嘴炮就輸果時真衝出黎幫基拉口 仲大和解

無左節子真存在感大減

UX度明明存在感超強
不過睇太多普通咁完原作有少少悶,想睇故事仲可以點改

阿斯蘭食咗露娜
夾埋基拉兩個一齊恰鳩真

DLC有關好好笑
露娜搵阿斯蘭做射擊訓練
阿真見到之後呷醋
之後同成班友一齊反阿斯蘭
點解連波雷咁微波都有得搖,女主就乜都無

千歲BBG有爆Lin喎

邊招

明明女主好大波但用到而家好多招都無乳搖

後繼機最後一招

49話先拎到

點會,arx8

真解放seed果關基拉同邊個嘴炮就輸果時真衝出黎幫基拉口 仲大和解

無左節子真存在感大減

UX度明明存在感超強

阿斯蘭食咗露娜
夾埋基拉兩個一齊恰鳩真

DLC有關好好笑
露娜搵阿斯蘭做射擊訓練
阿真見到之後呷醋

阿強,克魯茲
打到50話, 原創劇情條線, 覺得其實幾o岩同黑骸互動, 反正黑骸原本就無真正敵人既部分, 今次無加有d可惜

btw, 細個無睇勇者特急, 睇佢d招, 覺得大張真係幾環保, 普通動輪劍斬完穿過敵人個動作, 同天威勇士阿積一樣, perfect cannon射到被後座力推後個動作都係同斷空我nova一樣, 雙動輪劍個大張立就直頭已經係佢trademark

點會,arx8

無左節子真存在感大減

UX度明明存在感超強

阿斯蘭食咗露娜
夾埋基拉兩個一齊恰鳩真

DLC有關好好笑
露娜搵阿斯蘭做射擊訓練
阿真見到之後呷醋

啲dlc好正

有版講何光祿係大廚師
仲要係識料理拳

誅係本唔知咩出版社咩書都知
好明顯玩文明書房

唔知對唔對應中文版
尋晚買機玩到第五話,唔明個SR點拎,佢話一回合一擊打殘對手不包援護(包反擊)
尋晚買機玩到第五話,唔明個SR點拎,佢話一回合一擊打殘對手不包援護(包反擊)

要一招就打爆滿血敵人
等大和號出黎是但一炮都打得爆

一次攻擊就要打爆滿血既,大和號已經得,等大和號出黎
打到50話, 原創劇情條線, 覺得其實幾o岩同黑骸互動, 反正黑骸原本就無真正敵人既部分, 今次無加有d可惜

btw, 細個無睇勇者特急, 睇佢d招, 覺得大張真係幾環保, 普通動輪劍斬完穿過敵人個動作, 同天威勇士阿積一樣, perfect cannon射到被後座力推後個動作都係同斷空我nova一樣, 雙動輪劍個大張立就直頭已經係佢trademark

我覺得首bgm好聽過原唱
sexy風個幾下 (!?) 好正
黑百合五改係咪天生有重力波天線?

Yes

解左後,黑百合係咪會每回合都回滿en ?
定要再買一個零件
(印象中寫住只能裝起有重力波天線機體度)

Yes

定要再買一個零件

黑白合五改之後只要你有出撫子就可以每回合回滿EN
啱啱爆機 if路線
仲要限5turn清晒

我第一次打得番一部郁得
之後敵turn 每部郁三次打到我仆街
之後由頭打過算

Yes

定要再買一個零件

黑白合五改之後只要你有出撫子就可以每回合回滿EN

件parts裝邊隻都得
啱啱爆機 if路線
仲要限5turn清晒

我第一次打得番一部郁得
之後由頭打過算

要打幾部先有波動炮 我仲要全部人郁哂先比我用
結果下一回合難頂到
比我頂過左就三連發map加過萬攻ge波破炮收尾
啱啱爆機 if路線
仲要限5turn清晒

我第一次打得番一部郁得
之後由頭打過算

結果下一回合難頂到
比我頂過左就三連發map加過萬攻ge波動炮收尾
啱啱爆機 if路線
仲要限5turn清晒

我第一次打得番一部郁得
之後由頭打過算

結果下一回合難頂到

我唔知有波動炮用
靠初號機放map炮開魂岩岩好打爆10部
之後就聽住主題曲迎接結局
唔知點解我覺得普通果隻大佬難打d
一開始佢又用晒精神 又識回血
果陣我打到最後一回合 最後一部機先殺到
啱啱爆機 if路線
仲要限5turn清晒

我第一次打得番一部郁得
之後由頭打過算

結果下一回合難頂到

我唔知有波動炮用
靠初號機放map炮開魂岩岩好打爆10部
之後就聽住主題曲迎接結局

無用波動炮過?
唔用頂一回合都想死
呢個if超過一回合已經好難過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞