[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(7)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
玩開耳機
想試下玩耳牛
想問下hugo tt2 + m scaler + HD800s
出黎既效果如何?
Sp1000ss+sp1000amp

冇試聽過,不過覺得唔洗咁玩
巴打AK信仰應該好深

玩到呢個level,性價比唔太重要,只有玩唔玩得起同個價值唔值
就closed back而言,仲有D9200可以諗
HD8係就係一個玩唔玩得起例子,係深坑
有時唔需要貴野先滿足,開貴野坑要做好心理準備,隨時一闊三大

唔玩枱機唔會好晒,只係少d可能性
一部THX AAA 789好聽過sp1000amp係唔出奇
同埋Portable機多物理限制,難發揮得盡
Sony 6萬唔計

講番sp1000amp,佢個spec唔清楚
10Vrms under no loading其實冇講過野,因為你加咗loading之後如果部機電路設計得唔好,個loading會拉低output voltage,咁就維持到唔到10Vrms,所以知道幾多Vrms output係冇乜意思。
簡單d講,如果設計個時用300ohm做 loading,咁實際出黎10Vrms under 300 ohm應該冇問題
不過你比放600ohm headphone落去就唔會維持到10Vrms
所以10Vrms under no loading係可圈可點。極端d講,分分鐘32ohm iem之下都維持唔到10Vrms,要度過先知

一般講output通常都係 X mW @ Y ohm,咁就好清楚部機推力
HD800s朋友
冇試過咁夾,幫推
我覺得HD800s夾Lehmann穩陣d,又平d
唔記得問,巴打玩乜iem?
你太睇得起我啦,我只係回post快
好多巴打有料過我
n8bb + 1960s + fourte
I see
仲以為你用緊hugo2做source玩iem
原來有Sony WH-1000XM3 & Sennheiser HD 6XX Bundle
Ultrasone個音場真係好特別,好似喇叭,而且有d空曠
要留意係佢個tone balance亦都好特別,係v shape
呢個就夾人
x1s呢D入門dac加amp係咪哂鳩氣
有功能上需要?
x1s應該唔算大推力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞