[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(7)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
恭喜入坑
個人覺得utopia 好過其他兩隻唔少

但係玩focal 一定一定要留意防潮
focal 好易壞單元,網上已經有好多案例
潮氣由個音圈引線開始腐蝕,之後就
唔想壞你新入坑嘅mood 但真係要多加注意
我見head-fi個燒單元嘅解釋係因為太大力推耳機而燒單元,而家仲要考慮防潮?
HD800S
未來12個用慢慢供
而家就咁用dac1101 hea推試聲都已經好正
不過有d偏左,睇黎要換過對
小心爛線……
其實唔關潮唔潮氣事
大把人長擺放潮箱都係壞。
我鳩擺又唔見我壞
hd800s 9k2都話平?
真心膠
都唔係特別平
一向暗價都係8千幾架啦
原來係咁
呢個價錢街價做咗好耐啦
會場有優惠?洗唔洗兩皮
的確唔洗,有1蚊找
唔引用了 太長

想問trade show試野既玩法係點架?
冇portable player, 點試到自己歌?
自己耳機入門級, 帶去都廢事
咁即係最後只會試到佢地放出黎既setup?

另, 邊間800s有8k幾?
想盲入埋一份
玩法好多,總結都係大膽,唔好怕,唔好為難職員

試耳機地方可以問職員借player,亦可以用用自己機(player, 電話, amp...)

試player/amp地方有iem/headphone借
player本身有d demo歌,視乎你對音樂認識有幾廣

有d player可以收手機藍芽,你可以用藍芽stream去player出

有時試player地方容許/見唔到你插自己micro sd去player,可以問下職員

如果你想試某d組合,如d8000 pro 夾burson amp,大膽有禮貌問下就得,安排到就同你set,唔得就廢事cur人

基本上你帶個人去點都有d野試到
鼓勵你帶埋自己gear,冇人笑你用入門野
我有同事淨係玩入門野

帶自己gear去就係減少人地setup呢個因素

或者用見識下個心態又得

hd800s係8k幾,不過上面巴打講唔係特別平,我自己ok
會去試下的謝巴

差幾百冇咩所謂 係見到之前要過萬所以唔諗佢
have fun
個價有D吸引
其實係,如果你唔要求最平
最少我唔知現時暗價個時真心覺吸引
同感
仲有個高頻比較尖同硬

我琴日其實有試用pico power推D8000 pro,仲尖小小

題外話,講推力,Hifiman部R2000真係好大力,仲大力過pico power
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞