[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(7)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
遇到咩問題?
冇信用卡
有冇代購 / 開團
用paypal都得
唔清楚有冇代購
再唔係就二手
我都係鍾意T1 1代原版多啲
個headphone amp 超勁無力
完全唔推薦

多謝提醒
其實大家買大耳牛係邊度
我只係知massdrop,amazon
用s6+s7位師兄入左hd800s未想知夾唔夾
我淨係知講緊音色同平衡度上,我係原版聽到過嘅係最喜歡
t1 90th試好多次都覺得無原線好咁

當然單純係個人聽感啦
性價比器材推薦
AMP:
JDS Lab Atom ~$1000
THX AAA 789 ~$3000

DAC
smsl SU8 ~$1200
Topping D70 ~$3000

DAC+AMP
Topping DX3 Pro ~$1200
Fiio K5 Pro ~$1200
Monoprice THX Desktop Dac+Amp ~$4000

DD Headphone
SHP9500 ~$500
K701 ~$1000
K7XX ~$1600
HD6XX ~ $1800
DT880/990(600ohm) ~$1600

Planar Headphone
Hifiman Sundara ~$3000
Verum One ~$3000
Hifiman Ananda ~$7000
Massdrop Mr Speaker CX Flow ~$7000

靜電組合
耳放
SRM-353X
D10
D50

耳機
L300
L300Ltd(最推薦)
L700
同上
好似未
好多都有
平至objective O2 都有
L300 limited朋友

下次加去post頭
黎緊仲有monoprice THX AAA 887,比789好

巴打有冇試過Verum One?想知咩聲
不如PS audio sprout + ls50 原版
ananda有無包膠
L300 Ltd真係正野 買左後而加無慾無求 我諗未來5-6年都無咩升級空間

Verum One 2月訂 8月到
而家好似到貨會快d
聲場氣勢都好大 調音偏刺激
解析力唔算特別好 但聽落好爽
似Audeze再刺激d
要好干淨嘅前端 推力要求就唔算大
$349美金連運費性價比真係好高同好有特色
btw包裝好7 真係一條友自己diy制作feel

我都覺得好正
大佬你喺邊度試到T1 90
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞