[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(7)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
我一年前買個價都係差唔多...
咁㗎咩
屌嗰時見隻t60rp新出先買,又話咩上埋平衡仲正先入x7s,睇嚟都係浪費銀紙多
唔怕,即刻轉玩HD6xx
no money
如果你已經有平衡線,上THX AAA 789都可以一試
THX AAA 789唔會尖聲,除非個source/headphone尖
儲個錢先,謝謝你
巴打用嚟打csgo?開放式耳機會唔會好易聽到外面d聲(風扇聲,電視聲)
岩岩入手左599 不過未煲過,但聲底幾岩我用得開放就預左聽到 係一定會聽到
因為今日搵唔到amp 原來都夠推
但係對聽腳步聲影響大唔大?同埋係咪外面D人都會聽到耳機d聲?
btw,幾錢入手
1680 影響唔大 聽唔到
心動了
咁你仲會唔會買amp
早講呀
HD6xx都係差唔多錢
千幾蚊買部aune x1s又得
結論上差唔多錢
當然HD6xx同HD599個取向係唔同,啱聽就得
哎呀。。。可惜 不過而加用落幾舒服
不過未煲過 聽落音場比以前大好多
另外三頻都好平均 唔會有啲咩突別突出
不過低音就我自己幾岩而隻,啲bass唔會過份蹦蹦聲 都叫有下潛力
我自己都岩而啲聲
不過可能係我自己聽感 未試過其他大耳牛,評論唔到
至於拎佢打機定位都好準
第一次買大耳牛 感覺都良好

睇黎巴打會係由iem坑轉去headphone多過退坑
就咁一對平平地headphone已經可以好聲過幾千蚊iem
open back個音場係iem比唔到,平頭都仲可以
Sorry新手想問多少少,ud505算唔算大力,夠唔夠推d 300 ohm headphone 例如HD800s個d
唔大力 買dac送amp
ESS 422H?

Hybrid Driver Unit: 40mm mt, 20*30mm multi-fold AMT Air Motion Technology
4.4都一般力水?想買入部好少少嘅遲下煩少樣野
同埋未必同hd 800s d聲夾 拎隻耳牛去試左先
冇試過,祝你好運
感覺會伏
純粹鐘意玩hybrid
不過$149 美 冇乜所謂
等巴打報告
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞