[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(7)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
明天影張相你睇下,我有
但呢款野比較夾頭同難推

我個人力推philips X2HR
用我自己嘅k712嚟講,唔換機內線淨換成mini xlr 4pin就會拎右耳明顯矇聲啲,換成雙邊入線就好完美

都係700啊
自己爆開佢DIY加多個插座?
10月先出?咁快就有review
就黎忍唔住啦
換條鍍銀3.5
明顯左面大聲D…

tone balance上HD700同HD800s差唔多,不過HD800s質素好過HD700
不過HD700戴得舒服d
800聽大棚野真係無撚得輸

揾日有時間講下HD800s vs L300 limited 先
800s vs 820呢
那有錢

想買大耳牛
多數係用手機聽, 聽教會歌 ,用youtube聽
不用無線
有無推介?謝謝
新手一問 PC聽歌咁set up可以嗎?
budget 3000左右
想入手
DT 990 250ohm LIMITED EDITION BLACK
Schiit Magni 3
隻amp夠力推嗎?
同埋DT 990 black 係美森見到 $179.00 + $10.32 ship hkd 1500左右好吸引 係唔係已經可以狗衝?
上網睇港行好似無賣黑色 灰色版都要1500up緊係揀黑色型仔d ?
最後如果set up無問題係唔係 pc mb 插 3.5 to RCA 入Magni line in就得?
麻煩哂
錫安劍
新手想學野
我都係想入手玩大耳牛
諗緊買HD6xx + Magni 3用PC聽
DT990我見有80ohm同250ohm, 250ohm難推d但係d聲好d? 有冇巴打可以介紹一下
Maximum Power, 300 ohms: 430mW RMS per channel
夠力有凸
DT 990之外仲有K7xx, HD6xx
amp的話我唔會揀純amp入門,因為電腦on board唔得
可以諗下dac+amp 例如topping d3x, objective o2 dac等等
一般都係認為大阻抗好聲d

HD6xx好睇你budget
平玩黎講,我唔會揀純amp入門,因為電腦on board唔得
可以諗下dac+amp 例如topping d3x, objective o2 dac等等

多d budget又有心機可以aune S6 pro 平衡出HD6xx
或者aune S6 pro -> S7 pro -> HD6xx
就咁用soekris dac1101一部過又得
當然仲有好多玩法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞