[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(7)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike

巴打用咩amp推L300 limited?
我用緊KGSSHV
打算買對L700 pad

Verum One 似Audeze再刺激d
唔啱我啦
多謝巴打先
Luxman 應該唔錯
平唔平衡冇所謂啦

PS audio sprout 100細細部有dac, headphone out, line in, pre out speaker out (100W),好抵玩
PS audio老細自己都係 sprout 出 LS50
我都想買個L700 pad
巴打諗住點買
amazon
或者Stax online store
有adi2 等緊887
adi2 dac唔夠咩?
其實分別大唔大?純粹想試下
我覺得adi2 dac足夠好,加789分別唔大
9估加887都係差唔多
好多都係咁,好貴個啲都係
所以有啲人係都要搵hybrid,我會話其實出到黎個效果先係最重要。佢用咩單元,有幾多粒呢啲真係得個睇字
schiit真係中規中矩咁嘅feel, 平嘅玩吓ok, 貴啲嘅我自己就唔太建議了
唔整部amp點賣多啲錢
總的來說,設計得差吧?
係美森都會拖?定係官網先會?
Burson audio play
Opamp Options NE5532同V6 Vivid 有咩分別?
唔係好識
好呀..等我研究下先...好怕買完番黎原來係入門到唔入門既野
真係識玩既時候入坑好肉赤
唔該哂
收到
唔醒起問..
如果真係dac + amp 兩部分開 咁條RCA過機線應該買咩品質好?
入坑的話原裝跟機線就夠,冇跟線的話買條QED/inakustik RCA線都係2百1m有找,唔洗咁講究住,重點係好好認識成個系統嘅聲
線呢d有排煩,急唔黎。

巴打玩開iem?
朋友聚會,音展
T1頭版先最正
90th已經偏2代,改左果頭同色
ls50 wireless active就唔怕難推,built in 有power amp
所以問題係source夾成點
Luxman DA250冇speaker out,所以推ls 50要加speaker amp
咁就Luxman DA250 -> krell vanguard -> ls50
夾唔夾聲唔識,唔熟Luxman
我聽過最正嘅t1 就係初版t1 改平衡頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞