『薪火Post』BNO續期資訊(49) 我要攬炒 之 五大訴求 缺一不可

1001 回覆
28 Like 1 Dislike
有無()有咩分別
observation唔係畀holder睇
係畀immigration officer/airline staff睇㗎
個個都知HKID個numbering system有個check digit係後面架咩?
當佢唔知嗰陣就要check印係度個no同埋HKID上高個no係咪一樣
咁你話兩個no唔一樣冇問題咩?
個幾鐘之後Join 左 q,希望今日approved
This service is currently unavailable. We’re busy releasing updates.
We should be finished by 8am (BST) this morning.

Please try again later.
副署要做過,要填返section 10,你除咗webchat,仲可以直接電郵第一封信嘅郵址,你應直情問佢爭咩?而附件第二封信唔係你名同申請號碼,問有無搞錯到,如果最終都要重新副署,就盡快填好做返,同時問下電郵收唔收,因為快啲,唔得就預時間去寄,佢話今個月尾要交,你自己睇住時間,唔夠就問佢可唔可以寬限多少少,再盡力處理去!
咪印定,留定入境處條link,到時印返個解釋出嚟囉,其實都係小事,無信心嘅webchat佢再寄返去改,不過時間就監察唔到了
喺屋企摷到細細個本舊BNO,但只淨返個人資料一頁,咁報Damaged定Lost & Stolen好
剩一頁都唔係damaged?呢頁要寄返去㗎!
Fish & chips 梗係留俾自己食 佢哋做嘢咁那西 不了

知道巴打 唔該晒!

到我了
自己BNO 05年過期
交左
舊BNO正本
未過期特衰正本
ID彩色雙面影印
出世紙正本
保險單同公司信件
老豆老母出世紙同結婚證書彩色雙面影印
有BNO既朋友簽paper form
我都係 lost case 準備寄
你寄咁少就夠?
其實我都見佢只係要求 HKSAR passport, ID card, 住址證明同 countersign form.
報失個Mail我都printed

仲諗緊寄唔寄埋出世紙同阿媽ID Copy 同佢本過期BNO
唔該晒~ 問左了, 佢話有份文件要補正本比佢, thank~~
Push
搞掂

封面有小小小小歪, 唔係完全平衡

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞