『薪火Post』BNO續期資訊(49) 我要攬炒 之 五大訴求 缺一不可

1001 回覆
28 Like 1 Dislike
為加快速度,決定交以下文件:
1. 自己舊bno
2. 自己身份證+出世紙彩印
3. 自己特衰全本彩印
4. 渣打證劵戶口地址證明
5. 老豆老母過期bno
6. 老豆老母結婚證書底面彩印
7. 老豆老母出世紙底面彩印
8. bno專業朋友副署聲明

6,7原本諗住去民政搞
但見好多巴絲用彩印都成功左就唔哂錢哂時間

各位巴絲幫手睇睇有無問題
打你application個ref no.落去check
唔洗打PEX

https://www.dhl.com/en/express/tracking/shippers_reference.html
人得你唔一定得
6,7攞過都係$560
唔好幫廢老簽x2!佢地只會繼續睇港人港地、香港G報、拎住本BNO繼續認係中国人!話係英美國家俾錢示威者搞亂香港,英國唔需要呢d垃圾!
有舊bno在手,點都有機會容易啲嘅。
雖然依家一千幾百,尤如垃圾。但有啲窮L嚟講,食幾餐飯了。

琴日到左 點解重話我未交文件?
有人接你個CASE先會UPDATE
唔該晒 好驚寄失
唔使驚,我當日Speedpost寄去,郵政系統顯示已簽收,HMPO status都要過兩日至update到已收件。
我23 July寄到
12 Aug先話document receive
90後lm
多謝你先, 頭先webchat 問咗, 佢哋話couriee未嚟收件喎, 叫我遲啲再問
British National (Overseas) Citizens should be given full British Citizenship.
https://petition.parliament.uk/petitions/244402

Please sign
有冇人計過 最耐平均幾多個Post先拎到BNO
從我寄文件去英國,至到收到新BNO,經歷(35)至(42),總共八個!
同問 可唔可以俾多幾張成長嘅相佢認下 例如3歲開始每5年一張
你的申請不會僅因遞交申請前欠缺副署的聲明書而被拒絕
英國又有議員出聲
lin
衰帶左眼鏡影.....宜家寄左第二個副簽過去等緊佢process,
正,啱啱收到approved,等收bno
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞