『薪火Post』BNO續期資訊(49) 我要攬炒 之 五大訴求 缺一不可

1001 回覆
28 Like 1 Dislike
有冇人知如果我唔見左特衰護照,可唔可以唔比?
定一定要申請過再比?
有冇twittter 巴絲幫手 班五毛係咁屌個女仔抵死話係手足射爆佢隻眼呀
佢話有無其他國家嘅未註銷護照,有咪俾,無咪無,最多咪寫信解釋囉!
我係唔見左,但應該未過期,算唔算未註銷。
Btw Thanks!
個post前幾頁先approve完咁快print完sd埋
會唔會有伏
唉.....你真係睇唔明!
唔見咗咪係未註銷囉,咁你依家手上有無呢?咪係無囉!咁俾條毛呢!
當然你可以申請一本新嘅,到時影印交過去。咁你報有,解釋唔見咗,嗰邊可能會叫你補領再交副本。所有報有定無,自己諗囉,佢會唔會再查證你,就係批核專員嘅決定喇!
我發現 咩都冇 你申請過 基本上都申請到
呢個post開始明顯少人,睇黎經歷2014年、仲有過去兩、三個月之後,決定續領既人都已經續晒 (我係2014年開始想續,拖拖拉拉5/2019),希望正如大部份港豬所講,本BNO只係旅遊證件,冇乜其它用途,唔使拎黎做難民用啦.... 講出黎好似好負面,但我呢刻真心感覺好灰,對香港將來冇晒希望..
希望快啲approve
留名
我都拖拖拉拉到6月先續
遲你一日join Q
如果2星期都無reply我就webchat問下
過期22年,今日到手,無中獎
星期六寄dhl 文件今日送到簽收左但hmpo個網仲未寫documet received有D驚
仲未收到dhl msg 想問下要等幾耐
我想問下有冇人試過收到DOCUMENT之後2個星期都收唔到新PASSPORT
上番HM PASSPORT OFFICE 個網CHECK係仲係Your application is in the queue.
未有咁快,如果你收到email/sms通知已由DX delivery運送,過大約五日會交到DHL,DHL收件後會sms通知你,大約隔一日就會送黎你收件地址,送黎之前多數有sms、電話通知。
處理時間四星期或六星期內
要一至兩日處理
咁奇?退晒正本documents俾你,但未approved新passport?真係未見過,不過未approved總比兩星期前已approved,但收唔到新passport... 我諗可能都係等大sir核對之類,冇事既!如果唔放心,Webchat問佢囉!
佢個case應係係寄返supporting documents俾佢,但仲係queue..
話時話,本cut角被註銷舊BNO寄埋俾你未?
請問交咁少野係咪正常?
人地叫你交乜照做就ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞