『薪火Post』BNO續期資訊(49) 我要攬炒 之 五大訴求 缺一不可

1001 回覆
28 Like 1 Dislike
You recently reported a lost or stolen passport. We need some more information from you to cancel the passport. Please call us within 2 working days on +44 (0)300 123 2902. We are available from 9am to 9pm Monday to Friday or 9am until 5pm Saturday and Sunday (UK Time).

Your passport will not be cancelled until you call us.

有無人知比乜資料?
報失係咪咁麻煩?

之前報過一次,比左REF NO.  N個星期LSR Team打電話黎,我MISS左
再報就咁...

再領新一本要報失先?
名同HKPIC NO.
我都以為係要original copy先得, 但當時揾唔到另一個人簽咪唯有照交 點知又咁順利
佢approve 左之後要大約幾耐先send 到過黎?
大家係咪都係一個禮拜就得?
收到DHL SMS兩日左右

做返英國人了

交左:出世紙正本、父母結婚證書核證本(去金鐘申請)、HKID雙面彩印、舊BNO正本、選民登記信、毛利國同學副簽道連passport person data page彩印

以後就算去莫斯科都唔會用左邊果本支那證

FF:BNO可以行香港E道
但係由佢send Email話your new passport is on its way 開始呢使唔使一個禮拜
塊濕鳩支那廁板直頭剪柒左佢啦!留黎把撚!
小弟經驗:1日左右
做士啤ID
我都認為廁所🚽好㭍
sorry我用speedpost
認真:廁所板會有乜野observation 資料呢?白白浪費左兩頁紙

FF:不如寫The holder has a British (或非中國藉)passport number: XXXXXXXXX 牙笨
我直情係全部文件都唔見晒添啦唉
You are not alone
CLS
有巴打報dhl 4xx
琴日6pm DHL話已經簽收左,但一直仲未收到SMS,是否正常?
簽收咗唔等於入咗機呀
你個信封面又唔係有barcode俾佢read
等人手入機啦
Ok明白,多謝你回覆

唔好意思心急咗少少
話搵唔到我嘅護照,冇得比ref number
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞