『薪火Post』BNO續期資訊(49) 我要攬炒 之 五大訴求 缺一不可

1001 回覆
28 Like 1 Dislike
想問多樣
出世紙比彩色影印本得唔得?
我直情比黑白copy

利申:成功申請但未到手

Only British citizens or UK residents have the right to sign
邊份文件冇嘅 寫信解釋
父母文件通常都唔係必須
銀行月結單就有人得亦都有人唔得
Same date
想問下副簽嗰度,小弟有加國護照,想幫女朋友同埋佢媽媽副簽,但係暫時未搵到工,可唔可以填無業,定係搵到份工之後先再幫佢哋簽
問左屋企人佢地唔見左出世紙
封信要唔要好詳細交代?
BNO寄緊黎好緊張!!!
請問暫時有咩獎抽?
聽講有人抽中大獎BC
真BC(非合成神獸) 有咩唔同?
點為之合成
上星期用bno 陸路入境愛沙尼亞
關員睇一睇就搞惦 無印
星期三, 八月 07, 2019 地點 時間 件
2 快件退還給發件人 LONDON-HEATHROW - UK 20:12
1 件

1 快件已從發件人處提取 LONDON-HEATHROW - UK 11:11
1 件

DHL退左件,有無人知乜事?地址無打錯
補充一下,係申請成功,英國寄新bno去香港,英國dhl直接退件
如果兩老係香港出世的話,唔見左出世紙其實係可以申請查冊補領。

https://www.immd.gov.hk/hkt/services/birth-death/Application_for_Search_of_Death_Records_and_Certified_Copy_of_Death_Entry.html
班負皮大軍係咪陸續收到自己本BNO

見最近啲1 week KO 相無乜負皮
有case語名唔係全寫係簡寫,dhl唔肯運,要hmpo改返全寫先至寄,你咪webchat 問返hmpo囉。
可能而家相對上快番d咪留手唔負皮?
你原本做咩工作?暫時待業唔代表你唔係專業。最緊要符合副署人士專業嘅要求,以免彈回啫。
係負皮大軍已被逐個ko,已批核印出,等緊收自己本bno了
唔係由交錢個日起計90日內要完成成個申請
hmpo都帶埋頭盔一般申請程序需時6個星期
所以都叫我地盡快寄文件過去
呢度都見過交錢後1個月先寄過去既status
7月3 john quene
一陣下午有時間問問
thanks
唔緊要啦,我見個po咁成功我都好開心。
仲有3個月就3年了,話咁快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞