『薪火Post』BNO續期資訊(49) 我要攬炒 之 五大訴求 缺一不可

1001 回覆
28 Like 1 Dislike
咁咪lost case 重可以賣少d野
之前好似見過有巴打話hmpo叫佢交返同填過份application
但係佢又冇問我就批左
再一次證明hmpo 做野真係冇咩standard
其實英國護照,印上法文,你話啲英國人個心幾咁唔舒服吖!
呢樣真嘅,而且會少咗查問三代呢個項目,感覺上簡易更多。當然,佢到批核時覺得唔夠料,係會再要求加文件!

我幫我家人搞,試過佢新系統,唔揀others,真係少要求,不過唔敢搏,之後回頭再揀返others。咪要求返自己出世紙,父母結婚證書同佢哋出世紙咁囉
我有朋友簡others ,咩都冇比都批左
哦,咁我比較特別了,2003年到期,今年再續,系統要我父母、祖父母出世紙+結婚證書正本,最後我只交到父母結婚證書,連四位祖父母英文名點串都唔知,附上書面解釋,好彩最後都獲批..
只能夠答你,我同老母都唔駛parent marriage cert/birth cert,03年前簽發紅色BNO
BNO係跟人,除非你本BNO係屋企人Holder加你名呢種special case
英法兩國,有著數就兄弟,冇著數果時就契弟
都係ID Copy,出世紙為主,有身份證Number就track到你
但我比剪角,佢叫我補Lost都係Email就得唔駛phone in
有咩喺度講 開tg做乜
有冇ching用bno申請過加國eta?
我見佢要填passport個code
有bno簡
但係份說明就係跟護照填
Passport個code係GBR
而下面段文字第一行係GBR
第二段先係GBN
如果跟佢份說明填 咁code係填GBR定GBN?
Nationality就填返BNO
GBN, 唔好簡GBR, 我試過簡GBR 結果check唔到in
我都係結果要人手轉返
但cbsa又以為我無eta
唉....咁至多請佢食fish & chips 喇
樓上引用錯誤
想請問副簽份野係咪普通黑白printer印出來就得,唔駛都要用彩色printer
黑白printer OK
僭建驊,快D告我叛國罪,並判我打藤100下同死刑
召喚之前搞聯署既巴絲

集合黑警打人/ 濫捕/ 白衫隨機打人既新聞。再搞多一次BNO/BC/其他歐盟國家passport holder 聯署比UK 同其他歐盟國家,話香港唔安全。要求介入有無得諗
DQ中國國籍
爽呀
快D喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞