[高質文]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#7

999 回覆
23 Like 15 Dislike
Dyson

Amika既筆直大把好選擇
長 闊嗎? 果d 影係 主陰 同副陰
想問埋可以點樣叫髮型師剪,冇圖嘅情況下。
點樣形容個髮型...sor
你講果隻係點,有無圖
例如呢
漂過係咪就唔電得
電會唔會好傷?可唔可以成日電 事關電左真係好好gel
okkk咁電同染係咪最好唔好同一日
thx巴打
成日上網見到啲salon ig話墨綠灰啡嗰啲免漂都染到係咪真
會唔會好快甩
啲頭髮超硬 超彈 只要長少少兩側頭髮就向橫生
搞到成個蓋咁
唔鍾意油頭 比較鍾意留啲韓式 有少少蔭既頭
有咩適合 個額好淺 所以長少少就會遮到眼
另外有咩髮型師推介
點解裡面d男性髮型全部都可以甘靚,但現實去salon係根本做不到那個效果的呢???(小時候曾經在多家不同salon被“昆”過電髮,全部電完都是垃圾頭!!!!!)
Paimore梨花一般keep到幾耐?可以幾耐整一次?thank you
乾就唔會乾 想自然d 可以用半彎鉗去夾

天生鬈要撫平

要靠兩隻都係燙夾 合實

普通電 緊係唔得
有灰色
已回

會有增髮效果 詳細睇返我係佢度講左 錫紙同一般既分別
坦白講 咁點解唔直接比相 ? 驚比人笑?

外行用口述要令佢明你諗咩 會唔會到時有太大出入

剪衰左 仲大件事
頭髮多 又硬又彈 又橫生 可以點搞
兩個星期要剪一次 唔係就成個頭盔咁
電髮會唔會係好選擇?
但有無話要有一定長度電先好?
之前試過電 因為頭髮多關係
整完好似爆炸頭咁 驚咗
同埋額淺 如果剪韓式嗰啲豆號頭適唔適合
有無推介咩髮型師 剪呢類頭 感謝
我今日染左灰紫色
我第一次染又冇人同我講唔好洗到
咁我洗完先見到紫色甩唒得返灰色
我想問下我應該再去salon補返色
定係等返個令月等佢甩色甩得7788再上色
定係比d頭髮休息返半年

好需要你意見
我今日染左灰紫色
我第一次染又冇人同我講唔好洗頭
咁我洗完先見到紫色甩唒得返灰色
我想問下我應該再去salon補返色
定係等返個令月等佢甩色甩得7788再上色
定係比d頭髮休息返半年

好需要你意見
1.唔同方向上髮蠟會唔會影響gel出黎既效果?
2.最理想係點上髮蠟?
想問下有冇男士面型圓 小小肥
短髮型推介,唔使gel最好

依隻呢?
想問吓如果染完灰色 已經開始甩甩地色 有d黃
應該用去黃定補灰色既洗髮精?
Babyliss (1480-1680 果隻 價錢大約)

我地叫法拉利

Wahl
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞