[高質文]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#7

999 回覆
23 Like 15 Dislike
以前頭髮好篷鬆 於是七月中整左paimore直療 頭髮即刻貼服左
但整完之後頭頂同d陰好易塌 好似好扁咁 而家出少少汗就好似好油 有咩辦法/產品好用 就算用dryshampoo都無果種豐盈d既感覺
想問下係咪用雙氧奶整傷啲頭髮 會好gel 平時啲頭髮好易塌同好易笠
其實 任何鬆底或鬈底
只要係做左chemical 情況都會即時大大改善

並唔關paimore 或任何牌子事

唔洗擔心 過一兩月 有新生髮 問題自然迎刃而解

所以平時要做直 我都會輕輕留薄一浸唔做 咁貼

自然d
唔會咁做

你直接用鹽水 或輕輕漂個頭

或染過髮都會好d

或者簡單d 電
想問下呢 我天生攣底,頂部已經好攣。但之前髮型師話頭髮硬唔啱做巴西焗油,淨係可以做負離子。但係好驚做出黎好唔自然
厚劉海+易出頭油
一到晏晝劉海就一pat pat
有咩方法解救?

另外想同時染髮同電髮, 係咪唔好一齊做?
抗敏洗頭水邊度有得買?
咩長度
其實而家方法都可以配合得好自然

除左勁短
洗頭水著手

電染以而家既產品影響不大

但如你有時間 分開當然比較好

電同染都可以幫助解決到你講 陰既問題
我想知 你用緊咩

點令你覺得自己係敏
本身有咩問題?

因為洗頭水 敏果度都分到好細 其實有好多種

想聽多d 你既問題同情況 先答你
到膊頭到長度
兩日前做咗巴西焗油
噚晚用過清水洗頭
係咪會好快收皮?
有咩洗頭水推薦?
如果買直髮夾自己屋企夾, 咩牌子好?
頭皮成日都好痕 有冇頭皮屑都係咁
想問下gk treatment同kk treatment有咩分別
價錢幾錢,髮型師介紹呢2款treatment比我
KMS Hairstay Maximum邊到有得買
樓主間野係邊?
香港嘅天氣咁濕
係咪預咗用曲髮器同定型水都係晒氣?
同埋個頭好易油
上晝洗完下晝就好出油
有冇咩wet look gel推介
而家做直其實可以好自然 連個根位都可以鬆⋯⋯

可能尾做返少少彎

天生鬈底 多髮量
正版果集bbo都襟到一障

如極度天生鬈就快
如果你家用緊都係超市買到既

就一定換架啦

Milbon lebel
(較滋潤)

大路牌子
Wella (sp balance )
黑人頭
沙巴
Goldwell
Davines 都可以
似係菌既痕癢定
乾燥;因轉天氣

本身有無皮膚敏感或偏乾

面呀 或者入秋會唔會關節位特癢
兩樣都廢

如要做呢類形既

直接做正版bbo巴西

利申: 只有好爛既情況我先會用
而且而家好難會爛 除非爛住黎

如果單單係因為想做自然既直 我只會答你 係條友唔識整
髮型用品店?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞