[高質文]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#7

999 回覆
23 Like 15 Dislike
thx啊
我記得個電個陣係唔熱
不過就有好多舊圈係我頭同好多藥水
但已經唔鬈啦
髮型師話我髮質唔適合用捲髮器果啲
所以我就會捲住幾舊海綿圈訓覺
第二日都keep到鬈鬈地
但完全唔係大波浪lu

有考慮過短髮 但我臉型有啲長下巴尖
就覺得長頭髮好似會顯得我比例好啲
不過大師會唔會有咩髮型推介下
俾我諗下參考下
你電落藥水定熱燙

我上面講既藥水係(part1 軟化膏)

唔係真係藥水果類

短髮 臉有少長 下巴尖

有陰無問題 可解決呀

最好有你既相

因為 小長 同尖
我怕個標準有出入 比唔到咁準確
直 有夾過 或髮尾少少彎

你自然鬈底 有夾過 咁一定會比之前好

技巧同技術 會緊要d

如果你呢種情況 我連個根位都會夾鬆少少
(用第二隻類型既夾 專做鬆根)

然後 個髮尾電好少好少(好似直咁劑)

Paimore 熱療只係一個牌子

同埋果個做直 與療字係無關

而且佢都只係多年前既產品
剛巧而家有一班人搵 又有人一班人吹棒咁

利申:我自己都有用paimore 但只限漂粉 藥水有更好既取替左佢了
電落藥水
tg you?
想問下電髮後應該隔幾耐先可以再電先會冇咁傷頭髮?
吹前 泡泡或鹽水打底

然後大風筒 dup低頭

從後上前又吹下
從前吹向後又吹下

個根乾啦

重複動作
凍風做一陣 (幾下)

上返黎

Try try ~
想問下漂染後有乜髮膜可以用,主要想修復返受損頭髮,但唔想因為用咗甩色
平時有用開去黄補色嘅洗頭水,使唔使再買嗰d color treatment keep住個色?
完左化療年幾都仲係咁孿咁幼前面又疏,留長唔好睇,剪短唔敢,好煩呀
想問問男仔頭大額偏闊,有無咩髮型推介?
巴打 你染頭髮幾錢
巴打有無邊隻打底product推介?
唔該巴打咁染加做直係咪可以同一日做?有聽過話如果一次過做會好傷,係咪真架?
請問染灰tone,有無鎖色洗頭水推介?
唔該晒Ching
同埋我想問有冇頭型/髮質之類嘅限制?
同埋要留幾長先電到?
(冷燙)落藥水既三至四個月

熱燙 無咩所謂
咩色

洗頭水 都有上色既野
Treatment 都有

你可以選擇溫和而滋潤既洗頭水
配呢個 有色既treatment

(milbon napla lebel shiseido )日d

日果d會溫和d 但相對上色就一般 不過都好夠

唔係就用

Lakme Q8
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞