[高質文]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#7

999 回覆
23 Like 15 Dislike
想請教下,深色偏黃皮膚適合染咩類型嘅啡色?
想問下軟幼的髮質,有漂染過

問題係啲頭髮多卡住卡住,同埋有輕微甩頭髮

有冇咩入門男士洗頭水係啱用同solve到問題
想問一問男電髮應該用咩方法及產品定型 之前用鹽水+SPRAY 搞到好乾好旱
開始轉秋天變乾 頭皮就開始變紅同埋甩皮
上年天氣好乾果陣 有時頭皮勁痕
除左轉洗頭水之外(發覺轉過幾次都冇乜用)
有冇咩保濕噴霧或之類既產品可以幫下頭皮補濕/做護理?
身邊朋友有整得靚 又有d taste 既

不妨問下佢
剷會實淨d

手立短或青 (會soft d或更好保留長度

唔同髮型 用唔同既方式組合
或睇返想要個feel
唔可以
原理上原色係唔可以組成

但你想keep 咩色

如果想keep藍就一定唔多

灰呀 紫呀 唔好咁快黃 都可以既
幾長?
小用護髮素?
個形係點?

濕既狀態?
你平時點打理?

理想既目標?

光復香港 時代革命
五大訴求 缺一不可

要求黨鐵交出太子CCTV
交代真相

要求成立獨立調查委員會
清算警黑!
唔好用呀
買我果隻啦 雖然我無見過實際情況

但點都好過 藥用既

同埋用呢類生髮水 成日話開頭有段休止期

會甩左先再生

好多理論都係咁講

但我覺得要睇埋用者心情

咁佢用完 然後甩 個心情都會影響 再甩得嚴重
我有m字額 應該剪咩髮型啱?
如果想電髮點電好?
想keep灰 同唔好咁快黃
灰色用去黃洗頭水
另外我都用緊隻補灰色既護髮素,兩日用一次
暫時一個月 個頭都仲係灰色,但都有少少黃
頭皮太多可以點搞
應該用邊隻洗頭水好
護髮素 係必要

有要求既 就用有要求既treatment 當護髮素

日本牌子
Milbon (較易買
Lebel;較易買
Dr junior

洗護都幾好

Lebel 有隻橙色 rootsupli 好似無串錯

係for頭皮 既 抗氧 幾好 我有用緊
講真 交比你信任而有信心既人搞

因為非專業人士去諗一個咁專既問題
其實諗好耐都唔掂 一頭霧水

講低你好唔鐘意同你現存既問題

佢解決到就解決唔到 解決唔到你講一萬句
有埋相有埋實物都係搞唔掂 講真~
Wax
水溶性髮泥(軟身d 既

髮尾油都得

睇你玩咩造型
直接相 (多角度而清晰)

會易明 相都唔明 其實講咩都無用
平時有用每星期用兩至三次護髮素,用Dove

你推介的呢啲牌子係咪要一次買埋洗頭水同護髮素會比較好??

唔該
「TaiwanWarmPower」今晚(15日)在臉書發文,呼籲民眾一同連署「德國聯邦議會第95643號請願書」 ,支持「請求德國與中華民國(台灣)建立外交關係」,內文中指出迫害人權的中共不應代表民主自由的台灣。小編表示,可參考連署教學影片,2分鐘左右的時間就能完成簽署,如能在10月9日前達成5萬人連署,就有機會將此議題送進德國國會。

#AntiChinazi

Source: https://m.ltn.com.tw/news/world/breakingnews/2916703

連署教學from TW:
https://www.facebook.com/allen.taiwangermany/videos/pcb.2942668175748064/2942643702417178/?type=3&theater

連署link:
https://epetitionen.bundestag.de/petitionen/_2019/_05/_31/Petition_95643.mitzeichnen.html

大家幫下手, 聯台灣抗邪惡強国
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞