[高質文]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#7

999 回覆
23 Like 15 Dislike
要睇你想要既造型先決定到個造型產品

問返幫你搞果個髮型師教你會貼身d

香港人。反抗!
M唔難處理 當然你m得超級勁

咁我會建議直接去植髮

如果電得 個處理一定會好好多

而且 有d 獨特既剪既方法 可以做到個效果更好

但好難形容你聽 因為係睇住 就住黎做

全民戴口罩
想知剪成呢種髪尾要幾錢? (即內捲入去)
同埋有冇可能剪到梨花頭嘅效果?
Thx u, bro

試過電 但前陰變到好貼同難打理左
巴打有無建議或者可唔可以揾你剪
好呀
一日甩60-80條頭髮
Keep住2,3個月左右
係咪重要
單憑剪 又真係無可能

最盡都係我呢種
1) 點解前陰去到 眼眉 會自動攣??

點樣可以吹直D前陰 去髮型屋 佢可以用風桶 加把 圓梳 幫我吹直
額頭啲BB毛可以點搞 我吹又吹左 又立左野 再噴埋 冇幾耐都係會跌番落黎
你意思係買個hair carepro 鉗就焗油都唔洗做?個鉗係幾耐要夾一次㗎?
有無帶開眼鏡?
幼塌軟?
天生鬈?

形狀+ 加熱 = 造型

圓梳 吹咀
技巧

就會直
或內卷

蚊左佢

你gel all back ?
留幾耐就要睇你本身既長度

一般三個月咩都夠

點剪 直接比相比髮型師睇
如果你有心夾既話當然係

媲美好多香港salon 用微霧或蒸機

更深入

我幫客做就 用呢隻treatment 鉗
兩星期至一個月 如果好有要求的話

日本milbon /lebel /dr junior 都可

較好既牌子就ok
巴打想搵你電+染髮大概要幾多錢 同埋我舊年漂過一次頭其實係咪唔建議電
利申 絲
睇離啞色唔會易甩wor 我唔想一個月就變翻啡色呀
其實我一月到而家已經冇再染過喇,如果自己買野染咁我個頭一黑一啡,用同一隻染髮劑會唔會頭頂同髮尾變左唔同色?
係咪出去染會好d?
如果搵你染髮大約幾錢啊~ thankyou巴打
男仔想買髮尾油 想請教一下有冇邊隻好用?

上網見到有隻黑人頭rose但香港冇乜地方有
Rose 髮品店有

或lucci

上網買一定有⋯⋯
咩效果?
Davines

Wella sp balance

唔會有一隻洗頭水 會令頭髮硬身

(唔用護髮素 只屬偏方 長遠對髮質都係差)

硬身 係一個造型效果

會建議 濕時用少少鹽水 噴係手 穿插 近髮根至髮中

然後吹頭

唔會係洗護入面⋯⋯要求有造型既效果
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞