[高質文]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#7

999 回覆
23 Like 15 Dislike
下面3張圖係最近?呢隻色幾靚
我依家開始甩到有少少淺灰 可能遲下會甩到好似佢呢d色tone 想問你係咪有telegram? 可唔可以sd圖比你望望? 睇下買q8好無
呢個情況有

但 比較複雜

我諗大約要做兩次
(兩次既意思 當上完一次
隔返一兩星期 再做多次)

首先要知道 做返一隻普通啡要點處理

新生髮 咁當正常啡咁做

漂過果堆唔知咩 就睇下洗唔洗再輕輕洗走d 色上

如果唔需要 就直接做隻較深既啡

其實當佢地兩個頭咁做 就會易理解d

共同方向都係深色
而做兩次既原理係

(視乎返再甩既程度

光復香港。時代革命

有錢出錢。無錢出力

多謝 因為睇完琴日黨鐵真係好L嬲
其實真係好多外行唔理解 我建議唔好怕尷尬直接比相

好過亂up

兩個都係under 只要兩側與頂部係唔連接

已經係under

光復香港。時代革命

有錢出錢。無錢出力

警狗無限大香港佢玩曬
因為睇完琴日黨鐵真係好L嬲
除左粗硬髮質外

係唔建議將電同漂出現係同一條頭髮上

而好多人會諗 點解果個人又可鬈可漂

可能佢set/吹 或者長既靚既天生鬈

幼或一般髮質唔係唔得 但煩
有一種係絕對唔係
(持續無用護髮素 既 用幾靚產品都出事)

光復香港。時代革命

有錢出錢。無錢出力

警狗無限大香港佢玩曬
會溝就更好

但要等頭髮甩到較淺
想問paimore整直值幾多錢?
好想整但ig太多間唔識揀
琴日去剪頭髮係咁比人鬧我個頭毛囊炎果啲
叫我落去揾佢洗頭係咪真係要
可唔可以自己買野洗
我已經無再用paimore 整直或鬈

1. 佢整得唔好或重複整手感似塑膠

2.塑膠手感持續好耐同埋做其他野都差 或之後再整野都會

3.佢係好多年前已經有 只係近年ig盛傳

4. 而家用韓國新果隻ATS整仲靚仲好

5. 我都仲有用paimore 只限漂粉(暫時未搵到野取代到佢效果同手感好)
發炎都比人鬧
咁慘 有無相影黎睇下?

髮質就唔洗check 但你係咩情況或問題而想咁做?

光復香港。時代革命

有錢出錢。無錢出力

警狗無限大香港佢玩曬
巴打 tg到覆咗你
想問下個頭染左個紅色,喺陽光下睇真係紅色咁。
但想整深少少隻色,偏啡少少嘅話,用啡色嘅洗頭水有冇可能整到?有冇幫助?
定都係染好d?
漂染完係咪72小時候先洗得頭?
用返Schwarzkopf 黑人頭果d洗頭得唔得
想知錫紙燙大約幾錢
偏厚 粗硬 你想做得似

漂左佢( 留意返要搵間信得過既漂

因為平時我漂兩次既客 都唔會話太乾同爛(如有長期用開護髮素既

底可修 頂就死留
想問你講既漂係咪可以令啲頭髮變軟?需唔需要留返一定既長度先漂得?
我個case同樓上差唔多, 1個月就要剷一次, 長少少就撐晒出黎
想留返長少少
正常33

不過你呢個數都算可以

有心可以留意下

Eg洗護產品呀 習慣等

光復香港。時代革命

有錢出錢。無錢出力

警狗無限大香港佢玩曬
想問下天生曲髮電髮會唔會難電到想要個隻樣
自己本身係半月型彎個種曲髮 但係想要好似3年A班個隻咁
無 要染 紅色唔易甩
+ 就算佢fateout都係偏黃黃橙橙

唔會關啡事

有無漂過?

如果佢唔係勁紅 無漂過 唔係勁淺 都有機會啡返少少

(因為要睇條方 有無用過極速紅)定就咁上紅啡或啡紅既色tone

光復香港。時代革命

有錢出錢。無錢出力

警狗無限大香港佢玩曬
追究太子站發生既所有野

以及恐嚇學生,追捕學生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞