[高質文]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#7

999 回覆
23 Like 15 Dislike
賊仔帽 有後腳出黎

搵 造型衣著既會比較快 如以帶帽做主既髮型

其實
可出現既頭髮
都不外乎 兩側同後部

直鬈 深淺色

同埋有幾長
姐係頭頂執一汁頭髮要掂到前面髮線?
感謝巴打好長盡嘅答覆!主要係我把頭髮超受損所以想整。

我整過一次bbo 好鐘意個效果,跟著幾個月後再做一個kk treatment 就爆咗成把頭髮,從此之後把頭髮就勁傷勁kick勁梅(+我再有漂過)。

所以依加心思思想整翻bbo跟著搵搵下嘅途中見到好多人整直療角蛋白所以就喺到問下。

所以bbo 最好?

唔該曬!
Yes 濕既狀態

連埋吹乾 電埋 其實長度所剩無幾啦
我整呢個頭果位 個頂係好長
再輕輕要修一修
去黃冇上色能力既話
我而加甩色已經甩得多既情況下係咪應該用補灰色?
係呀 正版bbo最好

但 反而我會諗 點解會令頭髮變得咁受損

以而家既產品咁豐富咁多元既年代

其實肯搞肯整 基本上都無可能會乾
Yes 或者有人係想keep fate out既tone 但唔想咁黃
Q8都有d 色幾好用既

但上色洗頭水要留意最好帶返手套

搞唔掂或者唔想煩 直接去salon 再補 其實效果更佳
明白。我olaplex 都有用,都唔掂。。
把頭髮望落去呃得下人。但摸落去係毫無彈性好似假髮咁。
Anyway 唔該曬!
灰啡可唔可以唔漂做到?
巴打鋪頭係邊
介唔介意tg我
https://t.me/iwanttohavehaircut
一個星期前電完頭,而加已經冇之前咁攣,有啲後悔 有冇方法回復個曲既程度? 同埋可以點樣保持啲頭髮攣
其實會唔會係個形唔係岩留長
或帶cap帽既style

前陰放落黎好似唔係咁夾
砍掉重練 然後好好愛護

去到咁既程度 其實Olaplex 都幫唔上咩大忙
幼髮質推淺再上做到
如果濕既狀態

個鬈既卷曲度你覺得唔錯

我建議你濕既時間 搽乾少少 然後落styling product

然後用風罩烘乾 個鬈就會出返黎

至於橋唔橋住黎吹就睇想要既風格
通常我電完都會教兩三個方式

同埋事後都好歡迎再問我 教到識爲止

個髮型個底起得靚 之後既事都要靠你地識吹
有冇話要落咩styling product? 因為未攣前我係用泥多,同埋用風罩吹攣度係咪比air dry 好啲?有冇啲貼士教用風罩
冇咁曲係咪正常 我天生頭髮幼

請問一下呢種髮型係咪一定要電先做到呢個效果? 電熱梳可唔可以做到?
因為怕一電完唔係呢個效果怕好撚後悔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞