其實點解顯卡係蝗語?

621 回覆
119 Like 22 Dislike
照咁講
咁sound卡,音效卡
係咪叫音卡呀??

你老母,叫顯卡嗰班正一冚家鏟!
我正式宣佈本土香港人只叫
顯示卡或者display card

不如你收一收皮先啦 好撚柒啊 不過音卡都讀得出你真係弱弱地智 大陸狗都唔會咁讀啦
不嬲叫顯卡架啦
咪撚講咩歷史啦
電腦普及左幾多年呀?
上一代都未有電腦用

顯你老母個閪!sound card你點叫?講!

你都on9 嘅
一定要一set?

咁你會唔會叫音卡?

陰道卡住?

Display 卡 叫 顯卡
Sound 卡 叫 音效卡

嗱!你自己都話音效啦,點解又淨係得個顯字呀又!

你覺得所有同系列嘅野要統一名稱?
咪撚同人講你識廣東話
笑撚死人
照咁講
咁sound卡,音效卡
係咪叫音卡呀??

不如你收一收皮先啦 好撚柒啊 不過音卡都讀得出你真係弱弱地智 大陸狗都唔會咁讀啦

笑左
照咁講
咁sound卡,音效卡
係咪叫音卡呀??

照道理你班蝗蟲後裔將顯示卡都叫左做顯卡咯,之後將音效卡叫做音卡又有幾出奇
不嬲叫顯卡架啦
咪撚講咩歷史啦
電腦普及左幾多年呀?
上一代都未有電腦用

你都on9 嘅
一定要一set?

咁你會唔會叫音卡?

陰道卡住?

你覺得所有同系列嘅野要統一名稱?
咪撚同人講你識廣東話
笑撚死人

遲d叫硬碟做U盤啦!大陸閪
不嬲叫顯卡架啦
咪撚講咩歷史啦
電腦普及左幾多年呀?
上一代都未有電腦用

你都on9 嘅
一定要一set?

咁你會唔會叫音卡?

陰道卡住?

紅色大字以為9錢一心講人話
不嬲叫顯卡架啦
咪撚講咩歷史啦
電腦普及左幾多年呀?
上一代都未有電腦用

你都on9 嘅
一定要一set?

咁你會唔會叫音卡?

陰道卡住?

屌你老尾 最logic講起 假如顯卡係蝗字 咁點解我地唔叫音效卡叫音卡
咁假如顯卡唔係蝗字 咁點解我要叫音效卡係音卡
你都係收一收皮 我係你就深潛啦 以為用紅字就好有說服力?紅色大大粒特別柒
照咁講
咁sound卡,音效卡
係咪叫音卡呀??

本你老母、
想點啊?
個字大隻少少就好勁?
得把口係度講你老母啊,又唔見你依D仆街去捍衛下本土特色、幫手驅蝗。
你地鍾意講顯卡又好、display 卡又好,
我依家淨係想屌柒用紅色大字嗰條仆街。
佢唔答我
好撚似d 五毛唔撚識答
就轉移視線咁
柒到賴屎
呀唔係 係因失禁流出糞便
賴屎 = 簡稱 = 蝗字

歡迎!隨便!冇問題!
我淨係知
顯示
音效
網絡

歡迎!隨便!冇問題!
我淨係知
顯示
音效
網絡

咁你答到我未,弱智仔?
照咁講
咁sound卡,音效卡
係咪叫音卡呀??

照道理你班蝗蟲後裔將顯示卡都叫左做顯卡咯,之後將音效卡叫做音卡又有幾出奇

以偏蓋全 反蝗語撚邏輯咁差點保全香港文化呀

歡迎!隨便!冇問題!
我淨係知
顯示
音效
網絡

咁你答到我未,弱智仔?

多左一個字好辛苦?
音效卡三個字你又唔嫌辛苦?又唔用簡稱?
以後牛丸要叫做牛肉丸
魚蛋要叫魚肉蛋
墨魚丸唔洗改
因為少一個字嘅簡稱=蝗字
以後牛丸要叫做牛肉丸
魚蛋要叫魚肉蛋
墨魚丸唔洗改

連登都係簡稱 全部user 都係蝗蟲
樓上條傻豬以為用紅字就有道理

歡迎!隨便!冇問題!
我淨係知
顯示
音效
網絡

咁你答到我未,弱智仔?

多左一個字好辛苦?
音效卡三個字你又唔嫌辛苦?又唔用簡稱?

同你講野好辛苦 你直頭係邏輯謬誤 你咁既智商都係番蝗國生活啦
以後牛丸要叫做牛肉丸
魚蛋要叫魚肉蛋
墨魚丸唔洗改

Ching ho ball
以後牛丸要叫做牛肉丸
魚蛋要叫魚肉蛋
墨魚丸唔洗改

死,我有時口快叫墨丸,但係我揸BNO㗎喎

咁我係咪大陸仔!?

btw 部分所謂本土係咪仲話緊自己係百越人?

你食屎啦 貪快就唔講中間隻字
以後牛丸要叫做牛肉丸
魚蛋要叫魚肉蛋
墨魚丸唔洗改

死,我有時口快叫墨丸,但係我揸BNO㗎喎

咁我係咪大陸仔!?

btw 部分所謂本土係咪仲話緊自己係百越人?

唔Q知呀
Bno 都係簡稱呀你都係蝗蟲
一個post 引曬d 蝗蟲蝗卵出來, 叫顯卡又唔係蝗果d 香港人, 唔該自己檢討下點解自己慢慢比d 大陸仔溶合埋一齊。 本身係蝗卵果d 慢慢繼續叫顯卡 硬盤。
一個post 引曬d 蝗蟲蝗卵出來, 叫顯卡又唔係蝗果d 香港人, 唔該自己檢討下點解自己慢慢比d 大陸仔溶合埋一齊。 本身係蝗卵果d 慢慢繼續叫顯卡 硬盤。

答左牛丸係咪要叫牛肉丸先?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞