銀包催財,你問我答

1001 回覆
148 Like 91 Dislike
98/7/14 15:17 用緊黑色
男 98年1月9號 朝早8點幾 用緊黑藍色
92年12月20日22時 男
用緊黑色銀包 銀包入面經常亂放單😂
Atm 單 圖書館借書收據都有
Btw 我銀包用咩色好? 係咪綠色?
放低個銀包係屋企,
剩係拎身份證,同張得一百蚊既八達通出街。

唔洗催財,包你半年銀行存款户口正增長

銀包厚身放褲袋唔舒服 所以平時都唔帶銀包出街就係帶少少散紙 根本唔會令自己有機會洗多錢
99年8月27 上午4點出世應該咩色?

如果係絲打,凌晨4點出世嘅話,用木系顏色,青/青綠幫正財,深綠/墨綠幫偏財。

我銀包係綠色
唔該曬巴打 都啱呀我偏財幾勁

銀包唔好亂放野,好好保養就得。
雖然有偏財,都係小賭怡情,絲打你本身正財運比偏財運好。

一年捐返一次半次錢(多少隨心,10蚊都無問題)做善事就更好。

我銀包已經貼左生命之花同一對公乸圖
無問題架可
錢我有捐開
咁我要買個貴d既銀包先得
而家果個買返黎$200
巴打我係男94年2月2 下午2點幾係加拿大出世
用緊啡色銀包(入邊粉紅)
有冇問題
男仔 95年10月2日 上午9點半左右
用緊黑色
1993 9 3 154x 巴

巴打情況特殊,要用火系顏色銀包。用咗之後如果從事嘅行業,牽涉平輩之間有生意/金錢來往嘅話會有幫助。
巴打skip咗我

94年4月7號 1730出世

用緊粉紅色銀包
有放屋企人過身留嘅利是
八月十五長輩俾嘅利是
有錢洗,但儲唔到錢

絲打用岩色,火系顏色岩你。

儲唔到錢,下次換銀包試下換紅色,本身正財運一般。

但放爸爸嘅手尾錢同滿月利是,
會唔會有好壞影響?

唔會,你都放口一
巴打skip咗我

94年4月7號 1730出世

用緊粉紅色銀包
有放屋企人過身留嘅利是
八月十五長輩俾嘅利是
有錢洗,但儲唔到錢

絲打用岩色,火系顏色岩你。

儲唔到錢,下次換銀包試下換紅色,本身正財運一般。

但放爸爸嘅手尾錢同滿月利是,
會唔會有好壞影響?

岩岩㩒錯

唔會,你都放咗一段時間啦。
1992 10 18
應該用咩色好

巴打要比埋出生時間黎呢

Sorry 巴打
大約6點幾至7點 pm

巴打都係情況特殊,要用火系顏色銀包。
轉左長銀包反而大洗左

咁要睇:
1. 收入有無同時間都多咗
2. 銀包顏色係咪同你八字唔夾
3. 銀包入面有無亂放野

1.咁又無 少左d tim
2. 用黑色應該都啱
3. 得錢, 提款卡, 信用卡, AK club card(用來去AK D發佈會的)

咁慘

除非遇正流年不利,如果唔係你最好睇下黑色係咪真係岩你。
之前兄弟幫請左個人上去又係講長銀包催運
是唔是真架
身邊好多女仔都是用長銀包月月清

真,X頭Bob咁多連登仔憎咪一樣豬籠入水。佢用果個仲要係紫色(無記錯嘅話)。

節目入面大路嘅都講晒,但最後都要睇你個人八字先知咩色最岩,大路顏色只作參考。

節目link我post埋出黎先,大家有時間可以睇睇作基本認識:

https://youtu.be/76PVsyu9SBI

夜啲先得閒再覆,如果有水卜
巴打得閒幫我睇埋

凌晨3點
夜啲先得閒再覆,如果有水卜

成日㩒錯

如果有漏咗邊位巴絲無覆到嘅,提一提我
1996 3月6日 男
用緊墨綠色迷彩方形銀包
1996 3月6日 男
用緊墨綠色迷彩方形銀包

黃昏六點幾出世,謝樓主
1992 10 18
應該用咩色好

巴打要比埋出生時間黎呢

Sorry 巴打
大約6點幾至7點 pm

巴打都係情況特殊,要用火系顏色銀包。

情況特殊係咩原因
係唔係唔講得
95年9月7日 下午三點幾呢

用緊軍綠色

漏左我
巴打 我本身五行欠土 用緊啡色銀包 岩唔岩?
同埋信用卡單據點解唔好放銀包?

唔一定岩,一來首先要睇你財星係邊,二來要睇你欠土欠到咩程度。

如果你土本身弱到差唔多無,咁用返土屬顏色都幫唔到幾多。

用某大師講過既比喻,當銀包係間屋,錢係住客,而啲單據就係債主。

住客住得唔安落,結果咪…

巴打我93年9月1日夜晚7~11點出世 計唔計到岩用咩色 我唔記得確實幾點

聽日再覆,真係要瞓

BTW,真係五行欠土?同埋本身屬咩?知嘅話都應該計到

按照巴打你講法,應該夜既9點之後出世。用啡色(土系)係岩嘅。
巴打係咪睇喜用神去決定應該用咩色銀包?

1993年9月18日 01:07am 女
謝謝

絲打財運一般,希望用火系顏色銀包可以幫到你。
95年9月7日 下午三點幾呢

用緊軍綠色

巴打用岩色,木系顏色岩你。
女仔
95年4月20 朝早9點幾
用緊粉紅色長銀包係咪唔好 唔該樓主

火系顏色會令你無錢

絲打你要用木系顏色呢。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞