銀包催財,你問我答

1001 回覆
148 Like 91 Dislike
93-2-10 準確時間唔太清楚
早上,大約10點到

另外想知長銀包放錢之外係咪咩都唔可以放?包括信用卡?

巴打你用金色系顏色銀包。

信用卡/銀行卡果啲係無問題嘅,係信用卡單據就拿拿聲掉咗佢。
1989年10月22日 晚上7點
用咩色好

嘩,巴打你個case要比時間我望望,夜晚先覆你。五行欠其中一樣欠到

咁嚴重
我巴打黎

巴打你用木系顏色銀包。

我個case有咩咁特別
我欠咩咁多
休息下先。
用咩色好

嘩,巴打你個case要比時間我望望,夜晚先覆你。五行欠其中一樣欠到

咁嚴重
我巴打黎

巴打你用木系顏色銀包。

我個case有咩咁特別
我欠咩咁多

巴打唔係欠咩多,係無水。
老實講叫你用水系顏色銀包都補唔到咩,唯有用木系顏色幫你減少錢財流失嘅機會。
931206 1545 巴
想轉銀包 92 7 16 男 晚上 唔該巴打
97 11月6 夜晚8點半到(準確時間唔清楚) 男
用咩色好

咁嚴重
我巴打黎

巴打你用木系顏色銀包。

我個case有咩咁特別
我欠咩咁多

巴打唔係欠咩多,係無水。
老實講叫你用水系顏色銀包都補唔到咩,唯有用木系顏色幫你減少錢財流失嘅機會。

唔該晒
想轉銀包 92 7 16 男 晚上 唔該巴打

有印象巴打你第二次問,但係要出生時間呢,有無個大約時間同知唔知自己五行屬咩?有先有得計。
巴打都係冇回我
唔通我個時晨真係咁差
巴打都係冇回我
唔通我個時晨真係咁差

我仲睇緊第8頁嘅,就到巴打你㗎喇。
92 8 21 4pm出世 女
應該用咩色?

以家用粉紅色,人工月月清

其實想搵個理由比自己洗少啲,草多啲錢

絲打要用木系顏色銀包。
1996年12月19 朝早10:46

多謝巴打指教

唔使咁客氣,絲打用木系顏色銀包最好,如果用緊土系顏色都無問題嘅。
應該用咩色?

絲打要用木系顏色銀包。

謝謝 正財係咪只限青/青綠色?

1996 11月9日 唔知幾點出世
覺得自己理財唔好 忍唔到手

自己打完都覺得賴地硬
89 11 18 1510 男 用緊啡色 黎緊想投資下股票 有冇需要轉?

土系顏色唔岩巴打你。

巴打你要用火系顏色銀包,催偏財就要紫色,正財就紅色/橙色。
應該用咩色?

絲打要用木系顏色銀包。

謝謝 正財係咪只限青/青綠色?

係,但係用綠,深綠同墨綠都得嘅,幫助偏財嘅力度大啲咁。
唔知自己幾點就世咁點

有無個大約時間同知唔知自己五行屬咩?有先有得計。

坊間有有料嘅師傅望下你個樣甚至睇埋你手掌就唔使你講都算到。(當然無我份
巴打應該搵到下果喎,做咩咁sad?
BTW,你應該用木系顏色銀包。

男裝綠色長銀包好難搵 短嘅會唔會唔太好

墨綠色之類都有呀?迷彩都易搵。 短嘅當然無咁好。
係咪題目太On膠所以咁多負皮?
1994年11月18日 晨早 用咩銀包好? 唔該巴打
1993 9 3 154x 巴

巴打情況特殊,要用火系顏色銀包。用咗之後如果從事嘅行業,牽涉平輩之間有生意/金錢來往嘅話會有幫助。

未grad啊
而家用緊深藍(水)會點

最多都係屋企人會管得你嚴啲,無咩大影響嘅,唔好用金色系銀包就得。

屋企人關係嘛嘛
我啲錢會攤直唔摺角 全部向同一方向 會排銀碼 除非特別新淨/皺 銀行、唔同版都會分
銀仔除咗留個五鈫入locker之外都盡量唔keep(用咭/八仔instead)
銀包除咗錢 提款卡 信用咭 八達通之外
(身份證 學生證 車牌)呢幾樣諗住遲啲買/整個card holder
仲有少量咭片 印花咭 藥水膠布 御守 sim咭/iPhone sim針 一個摺得埋嘅指甲鉗
因為長銀包多間隔 聽落好多林審嘢但其實唔會好亂
咁o唔ok
男裝長銀包好難買 仲要紅色
而家嗰個喺日本買架
92 12 22 1045 麻煩樓主幫我睇下我岩咩顏色既銀包丫
我換過幾次銀包 但冇點留意金錢狀況既分別
反正都好似係收入唔多穩定 又易洗錢咁啦
唔知係關命同性格事定關銀包事喇

絲打要用火系顏色銀包,希望幫到你。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞