銀包催財,你問我答

1001 回覆
148 Like 91 Dislike
巴 1985年10月12日 21:30
絲 1986年3月26日 00:08
有勞巴打
已正皮
(想搭單問下睇唔睇到我地幾時添丁)

巴打照計今年財運唔差,用火系顏色銀包啦。
絲打就過兩年之後都會好,用水系顏色銀包啦。

呢個post主打銀包催財,建議你去其他巴絲開嘅玄學/命理post度問,比到八字都會睇到嘅。

除非好擔心,先再問,建議隨心,relax。

謝樓主
銀包顏色係一世啱用定係年年唔同?
火系色有d女人,有冇第二選擇?
用緊墨綠色

火系顏色有深紅,棗紅果啲咪唔女人,橙色,紫色都係火系顏色。

基本上都一世岩用,原因係一個銀包影響唔好話太過大,係嘅話少好多人睇風水八字啦。

另外流年流月運程都會隨時時間變,你要跟到咁足做人都幾辛苦。風水位年年轉,有幾多人會年年跟足。

整體感覺好咗就算㗎喇,畢竟換一次銀包,(一般人嘅必需品)就已經幫助改善到財運,已經算好㗎喇。
大家幫手增加正皮數啦。
唔知點解咁多人輕輕丟低負皮就上一頁。
工餘時間找數仲忙過我寫故果時。
931206 1545 巴

巴打要用木系顏色銀包。
97 11月6 夜晚8點半到(準確時間唔清楚) 男

巴打要用火系顏色銀包。

其它用綠色野對你整體有幫助。
92 8 21 4pm出世 女
應該用咩色?

以家用粉紅色,人工月月清

其實想搵個理由比自己洗少啲,草多啲錢

絲打要用木系顏色銀包。

謝謝 正財係咪只限青/青綠色?

係,偏淺,或者鮮色少少嘅綠。

1996 11月9日 唔知幾點出世
覺得自己理財唔好 忍唔到手

自己打完都覺得賴地硬

唔知幾點出世我幫你唔到呀巴打。
1994年11月18日 晨早 用咩銀包好? 唔該巴打

唔好skip我 男 上年運程唔係幾好 求巴打指點

唔記得講,出生時間啊,無準確都要兩三個鐘範圍內。
水為財
養缸魚好過啦

咁陸龜咪

1994 2 26

7定8點到 男

朝早定夜晚?

夜晚

巴打可以用火系顏色銀包。
巴打應該搵到下果喎,做咩咁sad?
BTW,你應該用木系顏色銀包。

男裝綠色長銀包好難搵 短嘅會唔會唔太好

墨綠色之類都有呀?迷彩都易搵。 短嘅當然無咁好。

巴打依隻綠正財得唔得?

都得。

巴打你唔答我問題。
1993 9 3 154x 巴

巴打情況特殊,要用火系顏色銀包。用咗之後如果從事嘅行業,牽涉平輩之間有生意/金錢來往嘅話會有幫助。

未grad啊
而家用緊深藍(水)會點

最多都係屋企人會管得你嚴啲,無咩大影響嘅,唔好用金色系銀包就得。

屋企人關係嘛嘛
我啲錢會攤直唔摺角 全部向同一方向 會排銀碼 除非特別新淨/皺 銀行、唔同版都會分
銀仔除咗留個五鈫入locker之外都盡量唔keep(用咭/八仔instead)
銀包除咗錢 提款卡 信用咭 八達通之外
(身份證 學生證 車牌)呢幾樣諗住遲啲買/整個card holder
仲有少量咭片 印花咭 藥水膠布 御守 sim咭/iPhone sim針 一個摺得埋嘅指甲鉗
因為長銀包多間隔 聽落好多林審嘢但其實唔會好亂
咁o唔ok
男裝長銀包好難買 仲要紅色
而家嗰個喺日本買架

你宜家果個照用無問題,到你開始做野搵錢先轉都得。

火系顏色有紅/橙/紫,棗紅色都係紅色,唔會難搵。印象中BV有深紫色長銀包。

唔捨得買比自己。

巴打,1991年3月19,約夜晚9點岀世,用緊呢個銀包(ex整既) 可以指點下嘛?
980219 中午 用咩色系銀包好?
tel:9312061545 巴

巴打要用木系顏色銀包。

嘩 我難搵到綠色銀包
欠 土 火 既有咩介紹
tel:9312061545 巴

巴打要用木系顏色銀包。

嘩 我難搵到綠色銀包

木系唔算難搵。大路嘅Porter/agnes b地方都有,迷彩綠又得,墨綠又得,帆布料款都大把綠色。

巴打慢慢睇,唔急嘅。
巴打應該搵到下果喎,做咩咁sad?
BTW,你應該用木系顏色銀包。

男裝綠色長銀包好難搵 短嘅會唔會唔太好

墨綠色之類都有呀?迷彩都易搵。 短嘅當然無咁好。

巴打依隻綠正財得唔得?

都得。

巴打你唔答我問題。

上年中轉咗工後收入係好咗 不過好大壓力

香港除非上咗岸,如果唔係好難避免。

搵到而有壓力總好過搵唔到又有壓力,係咪?加油啦巴打。
90/12/29 下午茶時間 3點幾
用緊長型紫色
有小小甩線係咪應該要換

當你係絲打。

火系顏色岩你,可以繼續用。

小小嘅定義人人唔同。
220890 815pm

男 用緊碳纖面wallet盒

即係岩你,都係水系色。
1991年4月3號 大約下午2時 巴打
唔用長銀包的話 顏色會唔會有唔同建議
92年1月2 下午12點幾

想問要用咩銀包好

窮到嘔

巴打今年財運都麻麻,捱埋今年佢。

巴打你要用金系顏色銀包。
90 2月21 唔知幾點 男

一直都用黑色銀包 有無需要換?

唔知幾點幫唔到你啊巴打。
91/12/12 大約10am 女
本身用開長銀包 (黑色)
衣家改左用散紙包 (酒紅色)
求改財運

絲打想催財就用金系顏色銀包。

唔好再用水系顏色,火系顏色都可以繼續用嘅…
1994年11月18日 晨早 用咩銀包好? 唔該巴打

唔好skip我 男 上年運程唔係幾好 求巴打指點

唔記得講,出生時間啊,無準確都要兩三個鐘範圍內。

朝早7點左右 唔該巴打
92年 10 月3日 凌晨3:30-4:00

同埋長期冇現金有冇問題

巴打你要用火系顏色銀包,長期無現金梗有問題。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞