銀包催財,你問我答

1001 回覆
148 Like 91 Dislike
1996年 12月14
下午7:00

唔該巴打

打錯 7點幾pm

巴打係咪skipb左我

巴打你要用土系顏色銀包。
試下先
女 93年3月7
唔知幾點出世

我媽話唔記得我幾點出世
話好似朝早近中午咋
而家用緊金色長銀包

最近送左個銀包俾男朋友
88年7月17日 朝早五點
間隔就唔同下面示意圖但都係深啡摺

麻煩晒先

金系顏色銀包岩絲打你。
土系顏色銀包唔岩你男友,佢要用火系顏色銀包先催到財。
85-6-23 2100
請問有無偏財,好窮

絲打你要用木系銀色銀包,平日多用金系顏色野。

唔好靠偏財,欠債要用賭博來還會變親子丼。

有少少問題想請教,我八字火多定水多?正財是否是土??

水多。
財係火,但唔可以再直接補火,因為都多。
1995年9月4號 3pm 出世 女
唔該巴打

用緊薄荷綠色

搭單幫埋男朋友問
1995 6月24 男 2315出世 銀包係藍色,有少少黑色

金系顏色銀包先岩你男友,水系顏色唔岩佢。
19940927 0900-0930
96年 8月7號 下晝4點幾 男仔 用緊深啡色短銀包
98年 3月28號 下晝2點幾 女仔 用緊桃紅色長銀包
另外想問 分開 銀包同card holder用有冇問題
唔該巴打!

土系顏色銀包岩巴打佢。
火系顏色銀包岩絲打用,不過土系顏色銀包更好。
1989年10月19日大約3點左右,用咩色銀包好?

而家用緊灰色

巴打你要用火系顏色銀包呢。
91年4月5日 下午4點零鐘 女

用咩銀包好呀巴打?
咁啱銀包爛咗要換新

木系顏色銀包岩絲打你。

木系有邊幾隻?啡色算木系定土系?咁用長定短銀包好?洗唔洗話要咩質料?
窮撚到窿 我要最中橫財既銀包 唔該巴打

木系係青/綠/深綠,啡係土系。
梗係長銀包好。
質料無所謂。
睇怕未找晒呢個post數都已經1001

如果大家想繼續開新post嘅請輕輕放底正皮支持下。

放低左咁點算先

放低左咁點算先

繼續努力找數。
95年3月26日 下午5:00 男 用咩銀包好
93 10月9 22:08
唔該巴打

巴打你麻煩少少,要用火系顏色銀包,平日多用火系顏色野。

另外用少啲水系顏色野。

多謝巴打
點解麻煩小小

仲有 棕色算唔算火系 我開始明點解麻煩
Thanks

巴打你話明白就好。

棕紅色先算係,而且唔知你講嘅棕色係點,貼上黎研究下。

麻煩在難揀銀包?
依家用緊藍色

用樓下呢d色得唔得?
92年7月4日 凌晨三點

唔該巴打
96年 8月7號 下晝4點幾 男仔 用緊深啡色短銀包
98年 3月28號 下晝2點幾 女仔 用緊桃紅色長銀包
另外想問 分開 銀包同card holder用有冇問題
唔該巴打!

土系顏色銀包岩巴打佢。
火系顏色銀包岩絲打用,不過土系顏色銀包更好。

咁銀包同卡套分開用有無問題
銀包放錢 大銀紙係放最貼近外邊定調轉
同埋 土系偏財深啡岩唔岩?
夜晚7-8點 絲
用緊灰黑色短銀包

金系顏色銀包岩絲打你
我朋友試過見到靈車經過即刻拎個銀包岀黎拍三下,之後果期真係有錢左,不過病左好耐

咁夠膽呀
90年 8月14日 上午9:15
想知用咩色較好. 謝謝爸打

巴打你要用木系顏色銀包。

唔該爸打先,
想間都係青/青綠幫正財,深綠/墨綠幫偏財?
青綠係好淺個種?

如果個銀包青綠同墨綠都有係咪兩邊都會有啲定會兩頭唔到岸?

唔會兩頭唔到岸,你諗下現實中樹林嘅綠色都深淺不一。

偏鮮色嘅都係幫正財。

自己做緊啲小生意,係咪應該係催偏財,唔該爸打

你搞到我唔好意思問你做咩生意要催偏財。
1995年9月4號 3pm 出世 女
唔該巴打

用緊薄荷綠色

搭單幫埋男朋友問
1995 6月24 男 2315出世 銀包係藍色,有少少黑色

金系顏色銀包先岩你男友,水系顏色唔岩佢。

唔該巴打
同埋我岩水系銀包 但我個名有火 有冇影響
1997 1月15 男 夜晚七點幾
唔該巴打

木系顏色銀包岩巴打你。

想問埋女朋友
981104 下就二三點
一百個感謝

火系顏色銀包岩佢。
男:1968年2月13日 下午5點幾
女:1994年8月26日 上午5:5x

請問佢地用咩色銀包好呀?

男用火系顏色銀包,女用土系顏色銀包。
1994 02 14 0600am

跪求大師講幾句,感激不盡
95年1月9號 朝早7點 絲打
用開深藍色銀包,岩唔岩

水系顏色銀包無問題,下次換銀包換木系顏色會更好。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞