銀包催財,你問我答

1001 回覆
148 Like 91 Dislike
銀包都可以催財?唔L係呀?

係,銀包可以幫助改善財運,唔信既負皮後上一頁都無所謂。

而入咗黎又有興趣睇埋落去既,希望可以幫到各位巴絲以後搵多啲:

銀包催財唔係咩新鮮野,書同電視節目都有講過,原理涉及統計學同八字有關。簡單黎講參考資料如下:

一:用咩類型銀包好?

答:長銀包最好。

二:用咩顏色嘅銀包最好?

答:一般黎講,用土(黃/橙黃)、金(白/金/杏)及水(黑/藍)屬嘅顏色最穩陣,用火(紅/粉紅/橙紅)最差。但係不可一概而論,最後再講。

三:職業又有無影響?

答:有,有分正財同偏財。

四:使用銀包方面有無咩要注意?

答:信用卡單據、印花咭、某啲無謂既會員卡就唔好放,銀包放到迫滿晒令自己覺得銀包腫脹其實係唔好。放唔放散紙係無所謂既,而放銀紙就最好分晒面額咁擺,總之越有條利越好。

五:銀句可以用幾耐?有無話用晒佢嘅運之類?

答:無。只要你keep到佢靚靚仔仔無穿無爛無殘,就可以一直用。

六:銀包牌子同價錢有無影響?

答:無絕對影響。但有人大約統計過銀包價值乘以二百就係你年收入,只作參考,不可作準。

七:我已經好有錢,仲使理你?

答:你真係可以唔理,一命二運三風水,有錢既總會有錢。

八:既然你都咁講,無咩錢既睇黎做咩?

答:幫唔到改命都幫補下財運,基數低啫,想唔想改善就係閣下嘅心態同決定。

九:巴打你開post搏乜?唔係最後賣開運銀包之類呀?

答:純粹想幫巴絲改善財運,有錢齊齊搵。睇完跟住做之後覺得真係有改善嘅,拎少少錢去做下善事積下德,咁就功德無論喇。邊度買銀包就梗係各位既自由,我就無賣野既。

上面提及過嘅參考顏色並不適用於所有人,如果想知道咩色先最岩自己或另一半,留底新曆出生年月日時間,我會不定時係度回覆。

最後想講嘅係,幫到幾多真係睇各位基數,即係所謂嘅命水。有錢嘅加1%少1%梗係無所謂,所以有啲有錢人用銀紙夾甚至唔用銀包都無咩影響。強調多次,覺得有改善嘅,不妨做下善事捐返少少比你喜歡嘅慈善團體積下德,咁就功德無量喇。

🙏🙏🙏
Lm
放低個銀包係屋企,
剩係拎身份證,同張得一百蚊既八達通出街。

唔洗催財,包你半年銀行存款户口正增長
個人黎講,覺得有錢佬/生意人偏向鍾意用card holder
個人黎講,覺得有錢佬/生意人偏向鍾意用card holder

仲有啲好鍾意用銀紙夾

仲有啲好鍾意用銀紙夾

用錢夾係咪唔好
改咗用長銀包之後,對錢個敏感度唔同咗
轉左長銀包反而大洗左

仲有啲好鍾意用銀紙夾

用錢夾係咪唔好

係,但係如果你本身註定有錢,影響唔大嘅。
改咗用長銀包之後,對錢個敏感度唔同咗

因為井井有條,一目了然
記得唔好放信用卡單據係銀包入面
轉左長銀包反而大洗左

咁要睇:
1. 收入有無同時間都多咗
2. 銀包顏色係咪同你八字唔夾
3. 銀包入面有無亂放野

女朋友整
窮到仆街
點算好
男仔 1990年8月13日凌晨3點10分用咩色好
講多少少 點夾八字

女朋友整
窮到仆街
點算好

巴打無出生資料提供睇唔到隻色岩唔岩你
BTW,第一步執下個銀包先,確保無無謂野,銀紙排好銀碼順埋方向放好。

開頭會覺得煩,做落咗慢慢就會慣。如果都無改善真係建議你放底個出生資料黎望望。

男 1997年9月1號早上7點
巴打 我本身五行欠土 用緊啡色銀包 岩唔岩?
同埋信用卡單據點解唔好放銀包?
op有幾多身家?
男仔 1990年8月13日凌晨3點10分用咩色好

巴打用木系顏色,青/青綠幫正財,深綠/墨綠幫偏財。
銀包價值乘200= 年收入
我一年搵得6萬都無
95年1月16
夜晚7點幾
男仔
啱咩銀包
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞