銀包催財,你問我答

1001 回覆
148 Like 91 Dislike
男 1997年9月1號早上7點

巴打用金色系銀包,白幫正財,杏色就整體財運,金色就幫偏財。

有冇話整體好定專注一種好
97年9月18 上午八點
巴打 我本身五行欠土 用緊啡色銀包 岩唔岩?
同埋信用卡單據點解唔好放銀包?

唔一定岩,一來首先要睇你財星係邊,二來要睇你欠土欠到咩程度。

如果你土本身弱到差唔多無,咁用返土屬顏色都幫唔到幾多。

用某大師講過既比喻,當銀包係間屋,錢係住客,而啲單據就係債主。

住客住得唔安落,結果咪…
銀包價值乘200= 年收入
我一年搵得6萬都無

參考用啫,唔使上心
男人用長銀包好似唔係好practical,點算
95年1月16
夜晚7點幾
男仔
啱咩銀包

巴打都係用木系顏色,青/青綠幫正財,深綠/墨綠幫偏財。

有冇話整體好定專注一種好

睇巴打職業,如果做荷官果啲咪催偏財。
唔賭錢又打份政府工嘅咪催正財。

補充 男
唔該巴打

巴打用火屬顏色銀包,紅幫正財,橙紅色就整體財運,紫色就幫偏財。 

95年1月16
夜晚7點幾
男仔
啱咩銀包

巴打都係用木系顏色,青/青綠幫正財,深綠/墨綠幫偏財。

巴打岩岩我打錯

巴打用金系顏色先岩,白就正財,杏就整體,金就偏財。
男人用長銀包好似唔係好practical,點算

我由唔用銀包到轉用長銀包,自己考慮喇
銀包七舊水
年收入同銀包差100k

戴定頭盔話明係人地統計出黎,參考用。買個幾千一萬既銀包會令我搵多咗我即時去買
92 7 16 啱用咩色長銀包 唔該巴打

男仔

男仔

出生時間?
99年8月27 上午4點出世應該咩色?
男裝好少白色銀包....
96年12月16 朝早9點3
用咩銀包好
依家用緊4蚊雞散紙包當銀包
卡就用黑色皮card holder

女朋友整
窮到仆街
點算好

同你個銀包好似
op有幾多身家?

op唔覆我嘅?

女朋友整
窮到仆街
點算好

同你個銀包好似

事嘅

BTW,log-on之類既地方有整皮銀包套裝賣,唔出奇嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞