銀包催財,你問我答

1001 回覆
148 Like 91 Dislike

女朋友整
窮到仆街
點算好

同你個銀包好似

應該唔係銀包問題
無錢既原因係有女朋友

女朋友/另一半用咩色銀包都有影響
佢用岩顏色你嘅錢會流去佢果邊

食兩家茶飯

唔係嘅,佢一係催自身財運,一係催吸男朋友/另一半嘅財運。
1992 10 18
應該用咩色好

巴打要比埋出生時間黎呢
88 -6 -27 用咩色好?
94年4月7號 用緊粉紅色銀包
有放屋企人過身留嘅利是
八月十五長輩俾嘅利是
有錢洗,但儲唔到錢
94年4月7號 用緊粉紅色銀包
有放屋企人過身留嘅利是
八月十五長輩俾嘅利是
有錢洗,但儲唔到錢

1730出世
88 -6 -27 用咩色好?

巴打要比埋出生時間黎呢 

女朋友整
窮到仆街
點算好

同你個銀包好似

應該唔係銀包問題
無錢既原因係有女朋友

食兩家茶飯

唔怪得我自從用左粉紅色銀包後佢冇再點埋怨要幫我比錢

幫你男友講句好說話:佢錫你啫。
如果你要吸佢財就要用水系顏色銀包

但係自身搵錢嘅財運會受影響,呢個世界無咁著數嘅。
82/12/30 10:00am
用梗黑色長銀包
但感覺上之前用粉紅同灰色長銀包比較儲到錢
1994年8月15日 13點3x分 女
每個月都有捐錢助養小朋友

用緊粉紅色長銀包 用左之後洗得少過用摺既銀包 啲單定期清

絲打用岩色,又心地好。 用火屬顏色銀包岩你,紅幫正財,粉紅都係,不過效果無咁強。橙紅色就整體財運,紫色就幫偏財。 

我見你開頭話紅色粉紅色個啲唔岩有啲驚 好彩都岩

同埋我好耐之前已經慣左銀紙由細到大排 同埋要正面唔可以反轉 有啲強迫症

所以我有講明係一般情況用土、金同水系色,但實際要睇每個人嘅八字。

絲打想再儲到錢就試下大銀碼銀紙放最入,即最入1千、5百、1百、50、20,跟住10蚊放最出咁排。

我有咁做呀 仲長期放長500蚊紙係銀包 咁樣會唔會都有用

無咩用,要放就要放齊一套,不過唔使執著到呢個程度。

女朋友整
窮到仆街
點算好

同你個銀包好似

應該唔係銀包問題
無錢既原因係有女朋友

食兩家茶飯

唔怪得我自從用左粉紅色銀包後佢冇再點埋怨要幫我比錢

幫你男友講句好說話:佢錫你啫。
如果你要吸佢財就要用水系顏色銀包

但係自身搵錢嘅財運會受影響,呢個世界無咁著數嘅。

而家好夠架啦 希望之後會多啲錢剩儲多啲錢
1993 9 3 154x 巴
82/12/30 10:00am
用梗黑色長銀包
但感覺上之前用粉紅同灰色長銀包比較儲到錢

絲打?

黑色銀包唔岩你。你要用金系銀包:白、杏、金。

用粉紅色銀包儲到錢果時可能係男友/另一半幫輕咗你支出。
今晚休息先,大家可以留言,明天得閒會繼續覆。

祝大家財運享通
巴打skip咗我

94年4月7號 1730出世

用緊粉紅色銀包
有放屋企人過身留嘅利是
八月十五長輩俾嘅利是
有錢洗,但儲唔到錢
巴打 我本身五行欠土 用緊啡色銀包 岩唔岩?
同埋信用卡單據點解唔好放銀包?

唔一定岩,一來首先要睇你財星係邊,二來要睇你欠土欠到咩程度。

如果你土本身弱到差唔多無,咁用返土屬顏色都幫唔到幾多。

用某大師講過既比喻,當銀包係間屋,錢係住客,而啲單據就係債主。

住客住得唔安落,結果咪…

巴打我93年9月1日夜晚7~11點出世 計唔計到岩用咩色 我唔記得確實幾點
巴打skip咗我

用緊粉紅色銀包
有放屋企人過身留嘅利是
八月十五長輩俾嘅利是
有錢洗,但儲唔到錢

絲打用岩色,火系顏色岩你。

儲唔到錢,下次換銀包試下換紅色,本身正財運一般。
巴打 我本身五行欠土 用緊啡色銀包 岩唔岩?
同埋信用卡單據點解唔好放銀包?

唔一定岩,一來首先要睇你財星係邊,二來要睇你欠土欠到咩程度。

如果你土本身弱到差唔多無,咁用返土屬顏色都幫唔到幾多。

用某大師講過既比喻,當銀包係間屋,錢係住客,而啲單據就係債主。

住客住得唔安落,結果咪…

巴打我93年9月1日夜晚7~11點出世 計唔計到岩用咩色 我唔記得確實幾點

聽日再覆,真係要瞓

BTW,真係五行欠土?同埋本身屬咩?知嘅話都應該計到
巴打skip咗我

用緊粉紅色銀包
有放屋企人過身留嘅利是
八月十五長輩俾嘅利是
有錢洗,但儲唔到錢

絲打用岩色,火系顏色岩你。

儲唔到錢,下次換銀包試下換紅色,本身正財運一般。

但放爸爸嘅手尾錢同滿月利是,
會唔會有好壞影響?
1992 10 18
應該用咩色好

巴打要比埋出生時間黎呢

Sorry 巴打
大約6點幾至7點 pm
巴打係咪睇喜用神去決定應該用咩色銀包?
巴打係咪睇喜用神去決定應該用咩色銀包?

1993年9月18日 01:07am 女
謝謝
轉左長銀包反而大洗左

咁要睇:
1. 收入有無同時間都多咗
2. 銀包顏色係咪同你八字唔夾
3. 銀包入面有無亂放野

1.咁又無 少左d tim
2. 用黑色應該都啱
3. 得錢, 提款卡, 信用卡, AK club card(用來去AK D發佈會的)
之前兄弟幫請左個人上去又係講長銀包催運
是唔是真架
身邊好多女仔都是用長銀包月月清
95年9月7日 下午三點幾呢

用緊軍綠色
女仔
95年4月20 朝早9點幾
用緊粉紅色長銀包係咪唔好 唔該樓主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞