銀包催財,你問我答

1001 回覆
148 Like 91 Dislike
1995年6月13 淩晨1點40左右
女仔 而家用緊粉紅色Bv銀包 都舊舊地
請問咩色啱我

短銀包

巴打唔好skip我啦
我日日都捕住你有冇覆我嫁
90/12/29 下午茶時間 3點幾
用緊長型紫色
有小小甩線係咪應該要換

當你係絲打。

火系顏色岩你,可以繼續用。

小小嘅定義人人唔同。

係卡位爆左
留個正評先
1997年11月16日 下午5點 女
咩色銀包好
唔該巴打
巴打應該搵到下果喎,做咩咁sad?
BTW,你應該用木系顏色銀包。

男裝綠色長銀包好難搵 短嘅會唔會唔太好

墨綠色之類都有呀?迷彩都易搵。 短嘅當然無咁好。

巴打依隻綠正財得唔得?

都得。

巴打你唔答我問題。

上年中轉咗工後收入係好咗 不過好大壓力

巴打介唔介意話我知你個銀包係邊度買?
我主要想買青綠色銀包
其實我未睇呢個post之前唔單止銀包亂,屋企都好亂下,不論書台同梳化都擺左d雜物,會唔會對財運都好大影響
90年 8月14日 上午9:15
想知用咩色較好. 謝謝爸打

巴打你要用木系顏色銀包。

唔該爸打先,
想間都係青/青綠幫正財,深綠/墨綠幫偏財?
青綠係好淺個種?

如果個銀包青綠同墨綠都有係咪兩邊都會有啲定會兩頭唔到岸?
只係想問下樓主 你做善事係網上捐款定俾街上行乞?
如果99/9/12 凌晨四點幾出世點做會好o的?

被無視 btw男

第9頁,#219有覆你啊巴打。

建議巴打用土系顏色銀包,夾硬用金系顏色催財又係會搵得多使得多。

thanks自己眼大睇過籠無為意到btw 呢款算唔算係土系銀包?

點望都係黑色喎巴打。

唔係黑色 係深褐色 但手機影到變黑色
91sep4 6am女 用緊粉紅色岩唔岩
1993 4/29 14:30

唔好漏左我呀
女 96年10月22 15:35 thanks巴打
1996 3月6日 男
用緊墨綠色迷彩方形銀包

黃昏六點幾出世,謝樓主

巴打你要用火系顏色銀包。

巴打介唔介意講下背後既原理呀?因為見你第一頁都話火系比較無咁好,咁我既八字大約偏水?

最基本要睇你財位係邊,之後考慮五行分佈平唔平均,當然仲有其它考慮。

有啲本身太強反而要減弱。所以要一個一個睇。

巴打你本身屬水,但財係火,仲要唔夠,所以要補。

Thanks 巴打
只係想問下樓主 你做善事係網上捐款定俾街上行乞?

嘩,呢個第一時間答咗先:

個人唔支持街上行乞果啲。

自己懶,會網上捐款(大家都識果堆機構之一),寺廟咪添少少香油咁之類。

櫃員機捐款都得㗎,最緊要都係你捐果時心存善念。

🙏🙏🙏
如果99/9/12 凌晨四點幾出世點做會好o的?

被無視 btw男

第9頁,#219有覆你啊巴打。

建議巴打用土系顏色銀包,夾硬用金系顏色催財又係會搵得多使得多。

thanks自己眼大睇過籠無為意到btw 呢款算唔算係土系銀包?

點望都係黑色喎巴打。

唔係黑色 係深褐色 但手機影到變黑色

如果真係深褐色就梗係土系色啦。
想證實嘅你就上網搵張同你銀包差唔多色嘅圖up上黎望望。
90年 8月14日 上午9:15
想知用咩色較好. 謝謝爸打

唔該爸打先,
想間都係青/青綠幫正財,深綠/墨綠幫偏財?
青綠係好淺個種?

如果個銀包青綠同墨綠都有係咪兩邊都會有啲定會兩頭唔到岸?

唔會兩頭唔到岸,你諗下現實中樹林嘅綠色都深淺不一。

偏鮮色嘅都係幫正財。
90/12/29 下午茶時間 3點幾
用緊長型紫色
有小小甩線係咪應該要換

當你係絲打。

火系顏色岩你,可以繼續用。

小小嘅定義人人唔同。

係卡位爆左

少少啫,仲要係卡位,唔怕嘅。

到聖誕/生日時咪比個籍口自己換銀包囉。
見過啲有錢佬銀包通常係一條橡筋扎住一疊一千蚊

神仙B

呢個情況多數都係見三行出身嘅判頭/老闆先有。

日本人/鬼佬就銀紙夾,都好型。

都係果句,有錢嘅點都會有錢,唔會因為唔用銀包而窮。
97,3月5日
照早11點半左右

巴打你要用金系顏色銀包呢。

金色係咪一定要黃金果隻
啡金 啡橙又點分
因為怕用左土系顏色 會有影響

白/杏/金甚至銀都係金色系。

啡金啡橙咁主觀 ,影相上黎望望。

巴打。如果依種呢

就咁睇圖會話係土系色囉。

白/杏/金/銀都好,越閃或越有光澤即係越靠近金。

再舉下例,如果係果啲閃令令嘅漆皮款,閃紅咁,會變成火中帶金,之不過火為重金為輕。

希望幫到你理解。
14:00左右出世
依家用緊啡色銀包
之前用粉紅色成日無曬啲錢

同埋男朋友用咩色好?

絲打你要用金系顏色銀包。

所以用粉紅色(火系)咪無錢。
土系顏色都唔岩你用。

你男朋友要用咩色先岩?先要比佢出生資料黎望望呢。
1992 年 9月21日 下午4時 男

一年前買左個啡色 用左兩日
依家用緊女朋友整既黑色加少少綠

宜家個銀包可以繼續用,巴打考慮用多啲木系顏色野幫下。
97年9月8 下晝1點15分

巴打你要用火系顏色銀包呢。
11-08-98 夜晚9點半左右

依家用緊灰色短銀包

我當你11月8日,就要用土系或金系顏色銀包。

如果係8月11日,就要用木系顏色銀包。
謝巴打教路

客咩氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞