銀包催財,你問我答

1001 回覆
148 Like 91 Dislike
1989年10月22日 晚上7點
用咩色好

嘩,巴打你個case要比時間我望望,夜晚先覆你。五行欠其中一樣欠到

咁嚴重
我巴打黎

巴打你用木系顏色銀包。
220890 815pm
94年4月8日 22:20 女

見巴打咁辛苦覆大家正負皮都係55波, 真係好撚慘 所以比左正評先留言

用2年幾左紅十字會銀包, 但感覺財運好差, 明明收入多左, 又無咩買野都無錢存過。之後有長輩話用粉紅色財運會好D, 同錢財會主要來自異性, 剛好我又有個粉紅色銀包係屋企, 就換左。真係財運好左, 同有男友幫助呀咁 。早2日男朋友送左個綠色銀包比我, 咁我用唔用好?因為個銀包價錢的200倍肯肯定超左我年收入好好好多, 如果用左會唔會反效果架? 定其實我應該用咩色會更好?

絲 1989年2月4日, 半夜 3:50
97,3月5日
照早11點半左右
92年4月27
晚上7:10-30分左右
俾個借口自己可以換銀包了
Btw 正已評加油巴打
絲 96/12/31 接近下就2點
用緊黑色長銀包 粉紅色短散紙包
想問下夾唔夾我?

絲打唔好用水系顏色銀包喇,用火系顏色銀包啦。

絲打你財運都應該唔差果喎。

咁黑色長銀包o唔ok架? 我仲以為我唔用得紅色
水系姐係藍色?有無其他色架

皮已正

黑色同藍色都係水系顏色呀!

火系有紅(正財)/橙(中性)/紫(偏財)。

死啦 我個黑色仲要好貴 點算 有無得放d咩化解
粉紅色唔係火系?
準備開波。
1995年5月4日
下午3:03分

宜加用緊個摺嘅淺灰色銀包
有埋擺散銀位個隻
卡多到個銀包粒鈕都啪唔到
但轉左冇幾耐

有用cardholder習慣
卡同錢都係銀包周圍sip
儲唔到錢卡數少許嚴重
唔知關唔關事

成日唔見銀包/cardholder
講緊嘅係一年幾次
但每次都搵得返
仲要係冇唔見野冇唔見錢
有次入面有幾千蚊都搵得返好滾動

thx巴打

見你名當你係巴打。

淺灰有幾淺睇唔到無得估,如果偏白同有光澤就岩你,偏暗淡無光澤就無咁岩你,執下個銀包啦。

想全力催財可以用土系顏色銀包,如果想少啲副作用可以用火系顏色銀包。
1993 11月5 用咩色好?

男,夜晚7點石右

19:00或打後出世嘅話,木系顏色岩巴打你。

追加一問,加個木系色嘅散銀包有得放張八達通又得唔得?始終男人老狗,好難袋個長銀包

唔得,計放錢果個。

秋冬著外套袋長銀包唔覺有問題,有啲款係薄身嘅。

春夏就麻煩啲,手拎又唔濕得水(皮銀包),最多放袋。

要自己慢慢習慣。

放卡都當錢?

放銀紙計。

1998,4月23,4:27pm
用緊黑色長銀包
樓主是睇《為什麼有錢人都用長皮夾?》的朋友?
評已正,賜酒

嘩,原來係呢本書。

BTW,無睇過但知大概講咩。佢寫書方向係統計學同心理學角度出發為主,有參考價值嘅。
巴打我係男94年2月2 下午2點幾係加拿大出世
用緊啡色銀包(入邊粉紅)
有冇問題

巴打要用水系顏色(黑/藍)銀包先幫到你。

巴打我做bank嘅
想問仲可以做d咩去催運(正財or偏財)

巴打唔好漏左我
Btw 皮已正
轉左長銀包反而大洗左

咁要睇:
1. 收入有無同時間都多咗
2. 銀包顏色係咪同你八字唔夾
3. 銀包入面有無亂放野

1.咁又無 少左d tim
2. 用黑色應該都啱
3. 得錢, 提款卡, 信用卡, AK club card(用來去AK D發佈會的)

咁慘

除非遇正流年不利,如果唔係你最好睇下黑色係咪真係岩你。

上年年尾有位長輩過左身
會否有影響?

一般黎講處理得當係無影響口山
轉左長銀包反而大洗左

咁要睇:
1. 收入有無同時間都多咗
2. 銀包顏色係咪同你八字唔夾
3. 銀包入面有無亂放野

1.咁又無 少左d tim
2. 用黑色應該都啱
3. 得錢, 提款卡, 信用卡, AK club card(用來去AK D發佈會的)

咁慘

除非遇正流年不利,如果唔係你最好睇下黑色係咪真係岩你。

上年年尾有位長輩過左身
會否有影響?

一般黎講處理得當係無影響
1996 3月6日 男
用緊墨綠色迷彩方形銀包

黃昏六點幾出世,謝樓主

巴打你要用火系顏色銀包。

巴打介唔介意講下背後既原理呀?因為見你第一頁都話火系比較無咁好,咁我既八字大約偏水?

最基本要睇你財位係邊,之後考慮五行分佈平唔平均,當然仲有其它考慮。

有啲本身太強反而要減弱。所以要一個一個睇。

巴打你本身屬水,但財係火,仲要唔夠,所以要補。
98/7/14 15:17 用緊黑色

巴打想財運好啲要用火系顏色銀包

Thanks Bro
Btw 我財運係咪都唔係幾好?

巴打咁年青就求財。

今年照睇應該還好,之後要過幾年先開始有啲財運咁。
由細到大都習慣銀紙跟銀碼排,隻角摺咗一定要整返平佢先放入銀包

儲唔儲到錢先?
92 -4-27
夜晚男 正財同偏財應用咩色
Thank you

巴打要比出生時間呢。
98年3月4號 夜晚10點 女仔

絲打啲錢左手黎右手去?但又唔會無錢使?

係嘅話用水系顏色銀包會好啲。
1993 9 3 154x 巴

巴打情況特殊,要用火系顏色銀包。用咗之後如果從事嘅行業,牽涉平輩之間有生意/金錢來往嘅話會有幫助。

未grad啊
而家用緊深藍(水)會點

最多都係屋企人會管得你嚴啲,無咩大影響嘅,唔好用金色系銀包就得。
樓主是睇《為什麼有錢人都用長皮夾?》的朋友?
評已正,賜酒

我都想知
Btw 95年8月31日 23xx

巴打你用土系顏色銀包就fit晒。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞